Efectele nevăzute ale dietelor. Psihologii trag un semnal de alarmă

Efectele nevăzute ale dietelor. Psihologii trag un semnal de alarmă

05 iun. 2024, 15:40,
BZI.ro, în Sanatate

Depresia și anxietatea sunt efectele unor diete, avertizează psihologul Stanislav Samburski, care ne atenţionează că dietele distrug psihicul. Stanislav Samburski a avertizat că în mod special dietele stricte dăunează mult sistemului nostru nervos.

Potrivit acestuia, încercările de a pierde rapid în greutate duc la stări depresive și la pierderea poftei de mâncare.

La fel ca și în cazul drogurilor, ca să crească senzația de plăcere, unii oameni mănâncă în exces

El explică că ceea ce o persoană prefera să mănânce în trecut nu-i mai poate provoca plăcere și atunci ea începe să mănânce mult mai mult pentru a se simți sătulă și, în cele din urmă, adaugă din nou kilograme în plus. În același timp, femeile cad cel mai frecvent într-o astfel de capcană, a remarcat expertul.

Potrivit lui Samburski, markerii depresiei, care se dezvoltă pe fondul pierderii în greutate, sunt anxietatea, tensiunea constantă, nemulțumirea și agresivitatea. Drept urmare, creşte riscul de producere a unor incidente, acumularea de multe kilograme în plus, iar problemele psihice care există se amplifică.

Pentru a evita acest fapt, specialistul ne recomandă să nu facem experimente pe seama sănătaţii noastre, să încercăm să ducem un stil de viață activ, sănătos, să mâncăm o mare varietate de alimente și să avem obiceiuri sănătoase alimentare. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, nu va mai trebui să mai ținem nicio dietă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *