Boli si tratamente

Ejacularea de mai mult de 4 ori pe săptămână crește riscul de cancer de prostată

Publicat: 17 oct. 2019

Ejacularea deasa duce la cancer. Un studiu chinez recent, publicat în Journal of Sexual Medicine, relevă o legătură între numărul mare de ejaculări pe săptămână și riscul de a dezvolta cancer de prostată.

Scăderea frecvenței săptămânale a ejaculărilor reduce riscul de cancer de prostată

În timp ce multe studii au arătat că ejacularea este o modalitate de a preveni cancerul de prostată, această nouă cercetare contrazice aceste afirmații.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetarea s-a bazat pe 22 de studii cu participarea a 55.490 de persoane.

Cercetătorii au descoperit că, pentru a reduce riscul de cancer de prostată, frecvența ejaculării ar trebui să fie între 2 și 4 ejaculări pe săptămână. Hiperactivitatea sexuală nu mai este protectoare.

Sunt evidențiați alți factori: numărul partenerilor sexuali și vârsta primului raport.

Ejacularea deasa duce la cancer

Cu cât sunt mai mulți parteneri sexuali, cu atât mai mulți bărbați sunt expuși riscului de cancer de prostată. Având mai mult de 10 partenere de sex feminin s-ar multiplica cu 1,10 riscul de a face cancer de prostată.

În timp ce scăderea vârstei primului contact sexual la bătrânețe ar reduce riscul cu 4% la fiecare cinci ani.

Potrivit cercetătorilor, aceste rezultate pot fi explicate printr-o expunere mai mare la infecții cu transmitere sexuală (ITS). Acești factori noi nu trebuie luați ușor atunci când știm că cancerul de prostată afectează aproximativ 50.000 de bărbați în fiecare an.

La început, cancerul de prostată nu provoacă simptome. Rețineți că cele enumerate mai jos pot fi legate de o altă boală a prostatei, cum ar fi hipertrofia benignă a prostatei.

Dificultate de a urina: dificultate de urina sau de a tine urin, incapacitate de a urina, trebuie să urinezi frecvent (mai ales noaptea), scădere cantitatii urinei, arsură sau durere în momentul urinării.

Sânge în urină sau spermă.

Durere sau rigiditate frecventă în partea inferioară a spatelui, șoldurilor sau coapselor superioare.

Modificări ale funcției urinare: urinare de urgență, apăsare, retenție de urină, arsuri în timpul urinării.

Modificări ale zonei genitale: ejaculări dureroase sau dificultăți de obținere a erecției.loading...

Adauga un comentariu