Titlurile zilei

El este bărbatul îngropat în locul „mortului-viu” de la Iași! Gafa de proporții a îngenunchiat două familii! „A fost luat cu mașina de doi necunoscuți!” – FOTO, VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 05 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
El este bărbatul îngropat în locul mortului-viu de la Iași Gafa de proporții a îngenunchiat două familii A fost luat cu mașina de doi necunoscuți - FOTO VIDEO Exclusiv
Reporterii BZI au descoperit ce bărbat este îngropat în locul "mortului-viu" de la Costuleni: rudele sale dau vina pe autorități pentru întreaga situație

Reporterii cotidianului BZI l-au identificat pe bărbatul care a fost îngropat în locul „mortului-viu” de la Costuleni! Aceștia au discutat cu rudele unui alt bărbat, care a dispărut recent și, după ce le-a arătat o poză cu cel decedat, familia l-a recunoscut. Bărbatul se numea Marius Artene și era din satul Podu Hagiului, din comuna ieșeană Gorban. A fost nevoie de o lună și jumătate până când a fost descoperită identitatea reală a celui îngropat la Costuleni. De asemenea, a fost nevoie de rudele bărbatului, care l-au căutat la mai multe stâne din zonă și nu l-au găsit

Bărbatul îngropat în locul „mortului-viu” din Costuleni a fost identificat de către reporterii cotidianului BZI! După ce polițiștii s-au chinuit luni de zile să afle cine este cel îngropat acum la Costuleni, reporterii BZI au aflat că este vorba despre Marius Artene, un bărbat de 57 de ani din satul Podu Hagiului, comuna Gorban, județul Iași.
În urmă cu aproximativ 3-4 luni, acesta a plecat de acasă, pentru a munci la o stână. Rudele nu l-au dat dispărut până în acest moment pentru că ele știau că este plecat la stână. Timpul a trecut, iar Marius Artene nu i-a mai dat vreun semn familiei sale. Din acest motiv, rudele ieșeanului au devenit îngrijorate și au văzut la un moment dat pe site-ul cotidianului BZI știrea referitoare la „mortul-viu” de la Costuleni.

Soția bărbatului decedat: „Vreau să îl aducem aici, să îl înmormântăm!”

În acel moment, membrii familiei lui Marius Artene au înțeles că ceva era în neregulă și că este posibil ca persoana îngropată în locul lui Gabriel Luca să fie ruda lor. Reporterii BZI le-au arătat rudelor lui Marius Artene o fotografie cu cel îngropat, iar acestea l-au recunoscut pe bărbat.

„Soțul meu a plecat de acasă în luna octombrie 2020. A fost luat de doi indivizi necunoscuți, pentru a merge să lucreze la o stână. Nu am mai știut nimic de el. La un moment dat, am văzut în presă un articol despre o confuzie făcută cu un așa-zis «mort», care s-a întors acasă după ce ar fi fost înmormântat. Am discutat cu copiii mei și am început să îl căutăm, dar nu am depus o sesizare, pentru că știam că este plecat la muncă la o stână. Astăzi (ieri) am sunat la Poliție și am spus că soțul meu e dispărut și cred că el a fost găsit și îngropat la Costuleni, în locul bărbatului care trăiește de fapt.

Mi s-au arătat poze cu cadavrul găsit la Grozești. L-am recunoscut din prima după haine. Am așteptat să văd ce măsuri iau autoritățile. Legat de bătrâna care a făcut înmormântarea soțului meu, nu am decât să îi mulțumesc. Gestul ei este de apreciat. Acum vreau ca soțul meu să fie dezgropat și să fie adus acasă, la Gorban, pentru a-l înmormânta în sat, așa cum e rânduiala”, a declarat ieri soția lui Marius Artene.

Ginerele lui Marius Artene: „Mă tem să nu fi fost vorba despre o crimă!”

La rândul său, ginerele lui Marius Artene susține că întreaga întâmplare este din vina autorităților și că el bănuiește că, la mijloc, ar fi vorba despre o crimă.

„Cred că este ceva suspect la mijloc. Socrul meu a fost luat de acasă de doi indivizi și dus să lucreze la o stână. Nu știu ce au făcut acolo, el a fost găsit mort pe un câmp. Din ce văd în poze, mi se pare că a fost lovit. E posibil să fie vorba despre o crimă. Nu mi se pare corect cum au reacționat autoritățile, mai ales că o familie a îngropat un necunoscut până la urmă! Nu pot învinui bătrâna care a făcut înmormântarea, pentru că a fost un gest creștinesc, normal, a trecut și ea printr-o traumă, crezând că fiul ei a decedat. Dar vrem să se facă dreptate! Nu e corect ce s-a întâmplat! Acum, așteptăm decizia autorităților. Eu cred că ar fi trebuit să se facă un test ADN, pentru a se afla cu adevărat identitatea cadavrului”, a precizat ginerele bărbatului decedat.

Cazul incredibil al „mortului-viu” de la Costuleni

La finele anului trecut, reporterii BZI au prezentat un caz incredibil. Astfel, un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost dat dispărut după ce a plecat de acasă. La scurt timp după ce s-a semnalat dispariția acestuia, polițiștii din Iași au găsit un cadavru. Familia ieșeanului dispărut a luat cadavrul găsit pe un câmp de oamenii legii și l-au îngropat creștinește. La 40 de zile de la înmormântare, bărbatul care ar fi fost îngropat a ajuns acasă!

Gabriel Luca, din comuna Costuleni, a fost dat dispărut pe data de 25 octombrie 2020. Polițiștii au mers la familia acestuia, au luat declarații și au ridicat mai multe probe. După câteva săptămâni, în localitatea Grozești a fost găsit cadavrul unui bărbat. Anchetatorii au luat legătura cu rudele lui Gabriel Luca, crezând că l-au găsit. Cadavrul descoperit a fost văzut de rudele lui Luca, iar membrii familiei au găsit ceva asemănări, cu toate că era îmbrăcat diferit. Într-un final, familia bărbatului a ridicat cadavrul de la IML Iași, i-au făcut priveghi și l-au îngropat creștinește.

Mama „mortului-viu”: „Părea că era el, dar era îmbrăcat diferit!”

Mama lui Gabriel Luca a precizat că ea a fost cea care l-a identificat pe acesta.

„Eu l-am dat dispărut. A venit Poliția, am vorbit. După un timp a luat Poliția legătura cu noi și ne-a spus că a fost găsit un mort la Grozești și să mergem la morgă să-l identificăm. Părea că era el, dar era îmbrăcat diferit! Am luat mortul acasă, i-am făcut priveghi și l-am îngropat. I-am făcut slujbe, pomeni… S-au împlinit 40 de zile de când l-am îngropat și am zis să-i facem praznic de Sfântul Ștefan”, a spus mama bărbatului. Aceasta a adăugat că, după 40 de zile, băiatul ei s-a întors acasă. „M-am uitat la el și i-am spus: „Măi, mamă, te-am și îngropat!”, a spus femeia.

Bărbatul „îngropat” de rude a precizat că a lucrat la o fermă.

„Am plecat la o fermă. Când m-am întors acasă și am aflat că sunt și mort, și îngropat, și toate cele… După ce mi-am revenit din șoc, m-am dus în bar și am dat de băut la toată lumea!”, a spus Gabriel Luca, chiar lângă crucea cu numele lui.

Gabriel Luca le cere judecătorilor să „îl învie”, iar cadavrul mortului va fi deshumat!

Acum, Gabriel Luca, bărbatul care a fost declarat mort, deși este viu, s-a adresat instanței de judecată. Acesta le cere magistraților să constate că este în viață. Urmează ca judecătorii să descâlcească ițele cazului „mortului-viu” de la Costuleni. Până atunci, reporterii BZI au reușit să îl identifice pe cel care a fost îngropat în locul său, în persoana lui Marius Artene. Asta, în contextul în care polițiștii ieșeni s-au chinuit luni întregi pentru a descoperi care este adevărul.

Pe de altă parte, în curând, cadavrul lui Marius Artene va fi deshumat și dus în localitatea natală, pentru a fi reînhumat de către rudele sale. Înainte de înhumare, vor fi luate probe ADN pentru a stabili cu certitudine identitatea bărbatului. Din păcate, în România se pot ivi foarte des astfel de situații, deoarece legislația are lacune serioase când vine vorba despre identificarea persoanelor decedate în condiții suspecte. În acest caz, s-a mers doar pe recunoașterea făcută de rude ale lui Gabriel Luca, în contextul în care, cel puțin la nivel teoretic, pot fi efectuate teste ADN, pentru certitudine.

Adauga un comentariu