Local

Ieșeanul „omorât și îngropat de familie”, lângă crucea cu numele său: „De bucurie că trăiesc m-am dus la bar și am dat de băut la toată lumea” – FOTO, VIDEO

Publicat: 21 dec. 2020
Gabriel Luca în cimitirul din Costuleni lângă crucea pe care este trecut numele său
Gabriel Luca, bărbatul din Iași declarat mort din greșeală

Caz încredibil la Iași. Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost dat dispărut după ce a plecat de acasă. La scurt timp după ce s-a semnalat dispariția acestuia, polițiștii din Iași au găsit un cadavru. Familia ieșeanului dispărut a luat cadavrul găsit pe un câmp de oamenii legii și l-au îngropat creștinește. Vineri seara, bărbatul care a fost îngropat în urma cu 40 de zile a ajuns acasă, iar atunci a aflat că a murit și că a fost îngropat

Poveste tragcomică la Iași. Un bărbat din comuna Costuleni dat dispărut de familie a fost găsit decedat și a fost îngropat creștinește. Nimic anormal până la un anumit moment. Gabriel Luca   a fost dat dispărut pe data de 25 octombrie. Polițiștii au mers la familia acestuia, au luat declarații și au ridicat mai multe probe. La câteva săptămâni, în localitatea Grozești a fost găsit cadavrul unui bărbat. Oamenii legii au luat legătura cu rudele lui Gabriel Luca crezând că l-au găsit. Cadavrul descoperit a fost „analizat” de familia Luca, iar membrii au găsit ceva asemănări, cu toate că era îmbrăcat diferit, față de Gabriel Luca. Într-un final, familia bărbatului a ridicat cadavrul de la IML Iași, i-au făcut priveghi și l-au îngropat creștinește.

Familia bărbatului dispărut a fost chemată să identifice cadavrul

Mama bărbatului a discutat cu reporterii BZI. „Eu l-am dat dispărut. A venit poliția, am vorbit cu ei…după un timp a luat poliția legătura cu noi și ne-a spus că a fost găsit un mort la Grozești și să mergem la morgă să-l identificăm. Părea că este el, dar era îmbrăcat diferit. Am luat mortul acasă, i-am făcut priveghi și l-am îngropat. I-am făcut slujbe, pomeni, tot ce a fost… S-au împlinit 40 de zile de când l-am îngropat și am zis să-i facem praznic de Sfântul Ștefan”, a spus mama bărbatului. Vineri seara bărbatul mort și îngropat de rude s-a întors acasă. „Vineri a venit băiatul acasă. Ma-m uitat la el și am spus:Măi mamă te-am și îngropat”, a mai completat femeia.

„De bucurie că trăiesc am mers la bar și am dat de băut la toată lumea”

Bărbatul „omorât și îngropat” de rude a precizat că a lucrat la o fermă. „Eu am plecat la fermă. Vineri seara m-am întors acasă și am aflat că sunt și mort și îngropat și toate cele… După ce mi-am revenit din șoc m-am dus la bar și am dat de băut la toată lumea”, a spus Gabriel Luca, chiar lângă crucea cu numele său. Acum toată lumea se întreaba cine este mortul pe care l-au îngropat. „Cine știe cine o fi…l-au îngropat peste tata…e mort de 20 de ani…”, a mai completat bărbatul declarat mort din greșeală. Mama acestuia a spus că va face pomenire de Sfântul Ștefan pentru mortul neidentificat. „O să fac praznic, să fie de sufletul mortului…Am vorbit și cu protul să modifice pomelnicul, să-l scoată pe Gabi de la morți și să-l treacă la vii”, a spus mama bărbatului.

Oamenii legii trebuie să ia totul de la capăt

Acum oamenii legii trebuie să o ia de la capăt cu ancheta. Cel mai probabil cadavrul va fi deshumat și dus din nou la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pănă îi vor fi găsiți aparținătorii. Rămâne de văzut însă când se va întâmpla asta. Bărbatul declarat mort dintr-o eroare trebuie să dovedească că trăiește și are nevoie de o hotărăre judecătorească în acest sens. Ulterior cadavrul înhumat va fi ridicat și examinat din nou. În orice caz, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar ancheta continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt.

Adauga un comentariu