Actualitate

El este cel care a ucis zeci de copii într-o școală din SUA, într-un atac armat. A postat pe rețelele de socializare arma – FOTO

Publicat: 25 mai 2022
colaj cu un atac armat din SUA
Salvador Ramos (FOTO stânga) a lansat un atac armat în SUA și a postat armele pe rețelele de socializare

Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani este suspectul principal în uciderea a 19 copii într-o scoală din SUA într-un atac armat. Un fost coleg de clasă cu împușcatorul școlii, Salvador Ramos, a spus că bărbatul înarmat i-a trimis un mesaj cu fotografii cu o armă de foc pe care o avea și cu o geantă plină cu muniții cu câteva zile înainte de atac.

Atacul armat dintr-o școală din SUA s-a produs marți la ora locală 11.00. Atacatorul a deschis pur şi simplu focul și a rănit alte zeci de persoane, printre care și doi polițiști de frontieră.

El este cel care a ucis zeci de copii într-o școală din SUA, într-un atac armat.

În atacul armat dintr-o scoală din SUA au murit 19 copii și doi adulți printre care o profesoară. Se crede că Ramos și-a împușcat bunica înainte de a merge la școala elementară, spun trei surse ale forțelor de ordine pentru CNN. Bunica este internată în spital în stare critică.

Cel puțin un agent al Poliției de Frontieră a fost rănit de focuri de armă de la trăgătorul care se baricadase înăuntru, potrivit Departamentului de Securitate Internă al SUA.

„Riscându-și propriile vieți, acești agenți ai Poliției de Frontieră și alți ofițeri s-au pus între trăgător și copiii la fața locului pentru a atrage atenția trăgătorului de la potențialele victime și pentru a salva vieți”, a spus purtătorul de cuvânt, Marsha Espinosa .

Se presupune că suspectul a postat arma crimei pe rețelele de socializare cu câteva zile înainte de a o folosi pentru a ucide zeci de copii

O fotografie cu două puști în stil AR15 a apărut pe un cont de Instagram legat de bărbatul înarmat cu doar trei zile înainte de împușcătura de marți. Fotografia a fost postată ca o poveste sub numele de utilizator „salv8dor_”. Mai mulți colegi de clasă au confirmat că contul aparține presupusului bărbat înarmat Salvador Ramos, care a fost împușcat ucis de ofițerii care au răspuns la împușcătura din școală. Pagină lui TikTok are doar o singură postare a unui joc mobil, dar în biografia de sub fotografia lui de profil scrie: „Copiii fie speriați” sau în viața reală.

Suspectul era luat în derâdere de colegii de clasă

Prietenul, care nu a vrut să fie identificat după nume, a spus că este oarecum „apropiat” de Ramos și că s-ar mai fi văzut cu de el din când în când pentru a juca Xbox împreună.

„Îmi trimitea mesaje ici și colo, iar în urmă cu patru zile mi-a trimis o poză cu AR-ul pe care îl folosea… și un rucsac plin cu muniție.” „Eu am spus: „Frate, de ce ai asta?” și el a spus: „Nu-ți face griji pentru asta”, a spus prietenul. „Mi-a trimis un mesaj: „Arăt foarte diferit acum. Nu m-ai recunoaște’”, a adăugat el.

Prietenul a spus că Ramos a fost batjocorit de alții pentru hainele pe care le purta și pentru situația financiară a familiei sale și, în cele din urmă, a fost văzut mai puțin în clasă.

„Nu ar fi vrut să meargă la școală… și a început să renunțe la ea”, a spus prietenul. „Abia a venit la școală.”

Nu este prima oară când un incident de acest fel se întâmplă. Statele Unite ale Americii au un regim permisiv de procurare a armelor și munițiilor, iar acest lucru facilitează astfel de incidente. Așadar, cel mai recent incident a avut loc în februarie când doi polițiști au fost împușcați. Zeci de copii au fost uciși într-o școală din SUA ca urmare a unui atac armat, iar acest lucru ar trebui să ducă la schimbări urgente din punctul de vedere al achiziționării armamentului.
Adauga un comentariu