El este poliţistul de frontieră accidentat grav la Belceşti! Andrei Şchiopu riscă să rămână fără picioare – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

13 mai 2024, 02:00 _____ Vizualizări
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Andrei Şchiopu este poliţistul de frontieră care a fost grav accidentat sâmbătă, 11 mai 2024, în jurul orei 10.00, în Belceşti. Bărbatul în vârstă de 46 de ani traversa regulamentar când a fost acroşat de autoturismul condus de o şoferiţă începătoare. A suferit traumatisme grave la membrele inferioare, astfel încât starea sa este critică în continuare.

Andrei Şchiopu a fost acroșat chiar pe trecerea de pietoni

Andrei Şchiopu traversa regulamentar strada când a fost acroșat de autoturismul condus de o şoferiţă începătoare. Tânăra în vârstă de doar 19 ani a intrat cu viteză în sensul giratoriu și nu a mai putut controla autoturismul care l-a acroșat pe polițistul de frontieră. Bărbatul a fost prins între două mașini, ambele picioare fiindu-i strivite. Polițistul nu este originar din comuna Belcești, ci s-a stabilit aici pentru concubina sa, cu care are o relație de mai mulți ani.

„El nu este de la noi din comună. Locuiește aici de câțiva ani, pentru că are o relație cu o femeie, o văduvă. Doamna cu care este el are mai mulți copii din prima căsătorie, dar împreună nu au copii. El este polițist de frontieră”, a declarat un apropiat de-al bărbatului.

La locul accidentului a intervenit o autospecială din cadrul Substației Târgu Frumos a Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Ambulanței i-au trebuit mai bine de 30 de minute să ajungă la locul accidentului din cauza stării proaste a drumului. Ulterior, pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași cu elicopterul SMURD.

„Policontuzionat în urma unui accident rutier în calitate de pieton, în vârstă de 46 ani, aflat în șoc traumatic. A fost sedat, intubat orotraheal, ventilat mecanic, cu fracturi deschise coapse bilateral”, a transmis, imediat după accident, prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Poliţistul de frontieră accidentat la Belceşti este în stare gravă în continuare

Imediat ce a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, bărbatul a intrat în sala de operaţie, fiind supus unei intervenții chirurgicale complexe, care a durat aproximativ 10 ore.

„A fost preluat un bărbat de 46 de ani, lovit de maşină. O politraumă cu leziuni foarte importante la nivelul membrelor inferioare. Pe partea dreaptă prezenta o factură deschisă la nivelul gambei, iar pe parte stângă – o fractură deschisă la nivelul coapsei. De asemenea, pacientul prezenta contuzii multiple toraco-abdominale. Pacientul a fost sedat, intubat de la locul intervenției, leziunile fiind foarte importante. Șocul traumatic fiind, de asemenea, extrem de important, și sindromul de compresiune.

A fost evaluat în urgență, s-a decis internarea, s-a intrat în sala de operație, în echipă complexă, ATI, ortopedie, chirurgie vasculară, chirurgie plastică, pentru încercarea de salvare a vieții, dar și a membrelor inferioare. S-a realizat o intervenție extrem de complexă pe parcursul a circa 10 ore, pacientul fiind extrem de instabil hemodinamic. În prezent, este în Terapie Intensivă, va avea nevoie, în continuare, de intervenții chirurgicale, dar ceea ce este foarte grav este instabilitatea sa hemodinamică, cu risc vital”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, șefa UPU-SMURD Iași.

Medicii evaluează vascularizația membrelor inferioare în fiecare minut, pentru a stabili dacă polițistul de frontieră accidentat grav la Belcești necesită amputație sau nu.