Titlurile zilei

El este singurul ieșean care a luat din buzunarul asistentelor, nu a pus! Situație tragi-comică după câteva vizite la spital!

Publicat: 06 sept. 2021
Un bărbat în halat alb și un salon de spital cu paturi goale
Medicii au operat femeia ce acuza dureri abdominale de mai mult de 16 ori în 3 luni de zile

Un individ acuzat că a dat spargeri în mai multe spitale din Iași s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor. Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Daniel Pascal la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru furt calificat în formă continuată. Oamenii legii spun că individul, proaspăt ieșit din pușcărie, obișnuia să dea iama prin spitale și să fure cam tot ce îi pica sub mână

Un caz incredibil s-a petrecut la Iași! Mai multe cadre medicale au fost vânate chiar în unitățile în care lucrează! Oamenii în halate albe au fost lăsați fără ultimii bani. Numai că, acum, a venit „nota de plată” pentru individul care a încercat să facă rost de bani pe căi ilegale.
Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Daniel Pascal la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru furt calificat în formă continuată. Judecătorii au luat în calcul și o pedeapsă anterioară primită de individ.

„Instanța ia act de faptul că persoanele vătămate P.M. și A.S. nu s-au constituit părți civile în cauză”, au menționat judecătorii ieșeni. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Daniel Pascal, acuzat că dădea spargeri în Secția ATI de la IRO Iași

Procesul recidivistului ieșean Daniel Pascal (41 de ani) a început pe data de 11 noiembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pentru o serie de furturi. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 1 februarie 2019.

„Pe 31 decembrie 2018, în jurul orei 17:00, inculpatul a pătruns în Institutul Regional de Oncologie Iași și, dintr-un cabinet al Secției ATI, a sustras portofelul persoanei vătămate, în care se aflau: suma de aproximativ 200 de lei, cartea de identitate, permisul auto, două carduri bancare BCR, dar și portofelul unei alte persoane vătămate, în care se afla suma de 100 de lei”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Jaf în miez de noapte, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași

Oamenii legii au adăugat că Daniel Pascal nu s-a oprit aici.

„În noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2019, în jurul orei 1:30, inculpatul a sustras din interiorul salonului nr. 6B al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, două telefoane mobile marca Nokia, aparținând unei persoane vătămate, în valoare totală de 300 de lei”, au subliniat procurorii ieșeni.

Aceștia au arătat că, pe data de 20 noiembrie 2018, Daniel Pascal a fost liberat din penitenciar. În aceeași zi, individul s-a cazat la Centrul de zi „C.A. Rosetti”.

„Pe 31 decembrie 2018, întrucât nu mai avea bani, inculpatul a hotărât să meargă la IRO, pentru a sustrage bunuri pe care apoi să le valorifice. Inculpatul a urcat la etajul I al unității medicale, unde s-a întălnit cu un angajat. Fiind întrebat ce caută în spital, inculpatul a răspuns că a venit în vizită la o rudă. Inculpatul a încercat mai multe uși ale cabinetelor, însă erau închise, cu excepția uneia, unde a intrat și a văzut pe un corp de mobilier mai multe genți.

Inculpatul a căutat în interiorul a două genți, de unde a sustras două portofele. După ce a părăsit spitalul, inculpatul a coborât către Policlinica «Sfântul Spiridon», în zona căreia a mers la un bar în care a băut o cafea. Inculpatul a mers la toaleta barului și a căutat in portofele, și-a însușit sumele de bani găsite, apoi a aruncat portofelele pe geam”, au mai arătat anchetatorii ieșeni.

Asistentele medicale, lăsate fără bani de Revelion

În urma jafului, asistentele medicale au formulat o plângere la Poliție, după ce au fost lăsate fără bani. Oamenii legii au luat imaginile de pe camerele de supraveghere și, ulterior, au ajuns la Daniel Pascal.
La audieri, ieșeanul a recunoscut faptele de furt reținute în sarcina sa, precizând că, din cele două portofele, a luat aproximativ 250-280 de lei. Cu privire la telefoane, individul a arătat că obișnuia să meargă la talcioc pentru a vinde bunurile furate, stătea puțin și le vindea repede cui era dispus să le cumpere, chiar și la un preț mic. În timpul procesului, Daniel Pascal a recunoscut, de asemenea, faptele de furt.

Comentarii
Adauga un comentariu