Local

El este tânărul care a murit nevinovat după ce un cuțit i-a fost înfipt în inimă! Criminalul l-a confundat, dar nu a ezitat să-l ucidă! Acum a venit nota de plată! FOTO (Exclusiv)

Publicat: 02 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
El este tânărul care a murit nevinovat după ce un cuțit i-a fost înfipt în inimă Criminalul l-a confundat dar nu a ezitat să-l ucidă Acum a venit nota de plată FOTO Exclusiv
Judecătorii l-au condamnat pe un ieșean la 8 ani și 6 luni de pușcărie, după ce a confundat un tânăr și l-a ucis fără milă

Un individ care a comis o crimă oribilă, pe o stradă din județul Iași, s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Gheorghe Capracea la 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru omor. Ieșeanul a fost acuzat că a ucis un tânăr, pe care l-a confundat cu un rival de-al său

Un tânăr din județul Iași a murit nevinovat, după ce a fost agresat de un individ. Criminalul a confundat victima cu un rival și nu a ezitat să îi înfigă un cuțit în inimă. Însă, acum, a venit „nota de plată” pentru agresor. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Gheorghe Capracea la 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru omor.
În același dosar, Ionuț Florin Cazacu a primit o amendă penală de 4.500 de lei, pentru lovire. În plus, Gheorghe Capracea a fost pus la plată de magistrații ieșeni. Așadar, acesta a fost obligat să le plătească rudelor victimei suma totală de 215.000 de lei, drept daune morale. De asemenea, judecătorii au confiscat de la Capracea un cuțit tip baionetă, care a fost utilizat la comiterea crimei. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Gheorghe Capracea, acuzat că a ucis din greșeală un tânăr din județul Iași

Procesul lui Gheorghe Capracea a început pe data de 18 martie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pentru omor. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 26 februarie 2021. La începutul anului, un tânăr în vârstă de 23 de ani, Daniel Belehuță, a fost ucis din greșeală într-o localitate din județul Iași! Agresorul l-a confundat pe tânărul respectiv cu un rival! Astfel, în satul și comuna Țibana, din județul Iași, a avut loc o crimă. Autoritățile au fost alertate cu privire la acest incident printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje medicale și de Poliție.

Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face altceva pentru victimă, decât să constate decesul acesteia. Cadavrul a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului în cazul lui Daniel Belehuță. La scurt timp de la producerea incidentului, polițiștii ieșeni au declanșat ancheta și, astfel, au ajuns la principalul suspect, Gheorghe Capracea (38 de ani). Acesta a fost ridicat de oamenii legii și dus la audieri. Anchetatorii ieșeni au aflat că, de fapt, individul ar fi confundat victima cu un alt sătean, cu care suspectul avea un conflict mai vechi.

Ieșeanul, încătușat la scurt timp de la crimă

Anchetatorii ieșeni au precizat că l-au reținut pe individul suspectat de comiterea crimei odioase, Gheorghe Capracea, sub acuzația de omor.

„Pe 25 februarie 2021, în jurul orei 22:00, victima, în vârstă de 23 de ani, și un martor se deplasau pe drumul public din satul și comuna Țibana, din județul Iași. La un moment dat, inculpatul, în vârstă de 38 de ani, a ieșit din curtea casei sale. Confundând victima cu o altă persoană, cu care se afla într-o stare conflictuală, suspectul a înjunghiat victima cu un cuțit tip baionetă. În urma incidentului, victima a suferit o plagă toracică cu hemotorax, hemopericard și plăgi cardiace, care au dus la decesul imediat”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ulterior, Gheorghe Capracea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru infracțiunea de omor.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe Tribunalul lângă Iași în ceea ce îl priveste pe inculpatul Gheorghe Capracea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Gheorghe Capracea (poreclit «Sâlică» sau «Sâleanu»), cercetat sub aspectul săvârșirii de infracțiunii de omor, pe o durată de 30 de zile”, au spus magistrații ieșeni.

Adauga un comentariu