Local

El este tânărul care a fost ucis cu sânge rece pe stradă, fără vreun motiv! Tragedie fără margini pentru o familie din Iași! Doi bărbați tremură acum cu gândul la o condamnare ce i-ar putea duce la temniță! GALERIE FOTO

Publicat: 20 mart. 2021
Tânărul care a fost ucis din greșeală în urmă cu câteva săptămâni, în județul Iași
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe doi indivizi, în urma unei crime care a avut loc în comuna Țibana

Un tânăr a fost ucis recent, dintr-o eroare, pe o stradă din județul Iași. În urma tragicului incident, doi indivizi, Gheorghe Capracea acuzat de omor și Ionuț Florin Cazacu acuzat de lovire, au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași

O tragedie fără margini pentru o familie din Iași a dus la trimiterea în instanță a doi indivizi. Asta, după ce un tânăr a fost ucis cu sânge rece pe stradă, fără vreun motiv! Acum, doi bărbați tremură cu gândul la o condamnare ce i-ar putea duce la temniță!
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis ieri în judecată pe Gheorghe Capracea fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor și pe Ionuț Florin Cazacu acuzat de lovire.  Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de zis toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșenii Gheorghe Capracea și Ionuț Florin Cazacu, acuzați după moartea unui tânăr

Ieșenii Gheorghe Capracea și Ionuț Florin Cazacu au intrat în vizorul oamenilor legii în urmă cu câteva săptămâni. Asta, după o tragedie care a avut loc în comuna Țibana. Atunci, un tânăr în vârstă de 23 de ani, Daniel Belehuță, a fost ucis din greșeală. Anchetatorii au susținut că, de fapt, agresorul l-a confundat pe tânărul respectiv cu un rival! În urma incidentului, Gheorghe Capracea (38 de ani) a fost încătușat.

Atunci, autoritățile au fost alertate cu privire la tragicul incident printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje medicale și de Poliție. Medicii nu au mai putut face altceva pentru victimă, decât să constate moartea acesteia. Trupul neînsuflețit al victimei a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului în cazul lui Daniel Belehuță. Ulterior, polițiștii ieșeni au declanșat ancheta și, astfel, au ajuns la principalul suspect, Gheorghe Capracea. Individul a fost ridicat și dus la audieri. Anchetatorii au aflat că, de fapt, individul ar fi confundat victima cu un alt sătean, cu care avusese un conflict mai vechi.

Anchetatorii ieșeni: „A confundat victima cu o altă persoană!”

Oamenii legii au menționat că l-au reținut pe individul suspectat de comiterea crimei odioase, urmând ca Gheorghe Capracea să fie dus în fața judecătorilor din cadrul Tribunalului Județean, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzația de omor.

„Pe 25 februarie 2021, în jurul orei 22:00, victima, în vârstă de 23 de ani, și un martor se deplasau pe drumul public din satul și comuna Țibana, din județul Iași. La un moment dat, inculpatul, în vârstă de 38 de ani, a ieșit din curtea casei sale. Confundând victima cu o altă persoană, cu care se afla într-o stare conflictuală, suspectul a înjunghiat victima cu un cuțit tip baionetă. În urma incidentului, victima a suferit o plagă toracică cu hemotorax, hemopericard și plăgi cardiace, care au dus la decesul imediat”, a subliniat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

De altfel, Gheorghe Capracea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru omor.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe Tribunalul lângă Iași în ceea ce îl privește pe inculpatul Gheorghe Capracea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Capracea Gheorghe (poreclit „Sâlică” sau „Sâleanu”), cercetat pentru omor, pe o durată de 30 de zile”, au afirmat atunci judecătorii ieșeni.

Mai apoi, ancheta a continuat și procurorii au ajuns la concluzia că și Ionuț Florin Cazacu trebuie trimis în judecată în acest caz.

Comentarii
  • Si Cojocaru de la Politie cum de s-a miscat asa repede? Aaaaa, era vorba de omor, ca de altfel zac dosarele in sertar pentru batai, furturi sau alte cele.

  • Închisoare pe viata, a murit un tânăr nevinovat! Criminalul premedita sa omoare, nu contează ca l-a confundat! Prea multe lucruri rele se-ntâmplă pe la Tibana! Politia nu-și face treaba cu bătăușii, ii ține-n brate, pana se întâmplă câte o nenorocire! Mai pot fi schimbați polițiștii dacă n-au chef să-și facă serviciul cum trebuie! Se-aude la IPJ?

  • Da ti se pare ca la Iasi politistii fac ceva? Exemplu de nepasare crasă este la politistii de la gara care au sediul perete-n perete cu dga!!! Acolo putori de politisti si tablagii fara cap, cum a fost DANILA Cristi care a snopit in bataie un tinar nevinovat!!!

Adauga un comentariu