Titlurile zilei

El poate ajuta pe oricine să o ducă bine în America! Ciprian Pipos: „I-am învățat pe americani ce înseamnă grătarul pentru români, apoi am adunat 10.000 de dolari”

Publicat: 08 aug. 2022
Baiat cu tricou alb
Mulți tineri ieșeni optează pentru experiența americană din timpul studenției, facilitată de programul "Work and Travel"

Mulți tineri ieșeni optează pentru experiența americană din timpul studenției, facilitată de programul „Work and Travel”. Scopul principal al participanților este de a strânge bani, dar și de a se distra, în ciuda faptului că nimeni nu garantează asta. Ciprian Pipos se numără printre norocoșii acestui program, visul american al tânărului devenind rupt din filme

Ieșeanul, student la Drept în București, a reușit să-și îndeplinească toate obiectivele pe care le-a avut în plan, putând oferi acum sfaturi utile tuturor celor interesați de acest program internațional.

Experiența americană, organizată cu cap

Ciprian Pipos este un tânăr, în vârstă de 24 de ani, student la Drept, care a reușit să transforme experiența americană în una de vis și care încearcă să le fie de ajutor tuturor celor care au de gând să călătorească și să facă bani în America.

„În 2021, am colaborat cu firma «American Experience» pentru a gusta din visul american.

Au fost foarte prompți cu prelucrarea datelor și a actelor, iar acestea au ajuns în scurt timp și, pe deasupra, mi-au oferit tot sprijinul de care am avut nevoie atât în România, cât și în America.

Aș putea să le ofer tuturor «tips and tricks» legate de unde se câștigă bine și cum să facă economie. În general, lucruri esențiale pentru binele lor.

Odată ajuns, te cazezi și, la scurt timp, începi să și muncești pe poziția pe care ai ales-o în țară. De exemplu, a mea era aceea de «busser», se câștiga destul de bine.

Toți chelnerii îți lasă «tips» din fiecare tranzacție și atunci primești și tu. E bine să te angajezi într-un restaurant, deoarece poți mânca de acolo și, astfel, scutești mulți bani”, a declarat Ciprian Pipos.

Utilul și plăcutul pot fi îmbinate cu succes

Ciprian Pipos e de părere că puțină atenție poate face diferența pe tărâmul tuturor posibilităților.

„Pe lângă muncă, dacă știi cum să îți gestionezi timpul, reușești să te distrezi în adevăratul sens al cuvântului. Faptul că reușești să te împrietenești cu mulți tineri americani îți conferă o oarecare libertate de a le explora habitatul și stilul de viață. După primele 3 săptămâni, deja eram invitat la petrecerile lor «americanizate», unde îți aduceai băutura de acasă, pentru că ei nu sunt ca noi.

Adolescenții de acolo sunt puțin mai libertini decât noi, deși nu au voie să bea alcool până la 21 de ani. Deși ei erau minori la 20-21 de ani, mie îmi spuneau «a grown man», pentru că aveam 23 și deja eram considerat adult acolo. I-am învățat ce înseamnă un grătar pentru români, au rămas cu amintiri plăcute, apoi am adunat 10.000 de dolari.

Locurile pe care le poți vizita sunt multe, precum New York, Cascada Niagara sau Philadelphia, existând baruri în care poți sta la fiecare colț.

Recomand programul «SWT» pentru că este o experiență, vezi în mod real cum e de fapt, nu doar în filme. Anul viitor voi merge din nou”, a adăugat Ciprian Pipos.
Comentarii
Adauga un comentariu