Local

Trimisă de biserică din America la Iași, s-a îndrăgostit iremediabil! Kenzie Taylor de Iași: „Mama credea că mă trimite într-un loc periculos!”

Publicat: 03 iun. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Trimisă de biserică din America la Iași s-a îndrăgostit iremediabil Kenzie Taylor de Iași Mama credea că mă trimite într-un loc periculos
Kenzie Taylor, o tânără din SUA, povestește despre experiența sa la Iași

O tânără din Utah, Statele Unite ale Americii, Kenzie Taylor, s-a îndrăgostit iremediabil de Iași. Fata s-a mutat în oraș acum două luni și a avut deja multe experiențe plăcute, de care își va aminti când se va întoarce acasă. Americanca a fost plăcut surprinsă de curățenia și energia orașului, de politețea și căldura ieșenilor.

O americancă, Kenzie Taylor, locuiește acum în România și povestește despre momentul în care s-a îndrăgostit de Iași. Tânăra de 20 de ani este misionară, face parte din Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă și a venit în România pentru a le arăta oamenilor cum pot fi mai aproape de Dumnezeu.

Aceasta a fost selectată să vină în țară de către conducerea bisericii și spune că este încântată de experiențele avute până acum, la Iași. Pe lângă relaționarea cu oamenii, aceasta oferă ajutor refugiaților ucraineni, ieșenilor și predă limba română pentru străini.

Kenzie Taylor oferă sprijin ieșenilor și ucrainenilor

un grup de persoane pozand
Americanca a venit în România trimisă de comunitatea religioasă din care face parte

Kenzie Taylor este o tânără în vârstă de 20 de ani, din Statele Unite ale Americii, care locuiește acum la Iași. Fata povestește că a venit aici prin intermediul comunității religioase din care face parte și că are misiunea de a împărtăși oamenilor cuvântul lui Dumnezeu. Pe lângă acest demers, aceasta și ceilalți misionari ajută comunitatea ieșeană și pe refugiații ucraineni, prin activități de voluntariat.

„Ne-am pus în serviciul comunității ieșene. Atunci când cineva are nevoie de sprijin, noi facem tot posibilul să ajutăm. Cu absolut orice, chiar săptămânile trecute am fost într-un sat ca să îi ajutăm pe niște localnici să planteze ceapă verde. Lucrăm foarte mult și cu refugiații din Ucraina. Colaborăm cu o organizație non-guvernamentală și le oferim mâncare în fiecare săptămână. De asemenea, îi învățăm engleza pe cei care au nevoie. Dacă sunt interesați, le vorbim și despre religie, dar scopul principal este să le facem viața măcar puțin mai bună. Cu orice au nevoie, suntem aici să îi ajutăm. În special oamenilor în necaz vrem să le amintim că Dumnezeu este alături și îi iubește”, spune Kenzie, americanca de 20 de ani.

Pe lângă aceste activități, Kenzie Taylor și ceilalți misionari desfășoară cursuri gratuite de limba română pentru străinii care doresc să învețe.

„Unul din membrii bisericii e din Spania, este aici la Facultatea de Medicină, dar învață în engleză, nu în română. Toți ceilalți studenți străini, fac cursuri de limbă română. Am început să facem lecții de română cu ea, iar apoi i-am propus sa îi aducă și pe prietenii ei. I s-au alăturat și ei. E foarte grea limba română pentru noi. De aceea, vrem sa îi ajutăm. Am întâlnit mulți străini în Iași”, adaugă Kenzie.

Înainte să vină în România, americanca nu știa foarte multe despre țara noastră

o carte de vizita
Ca să poată discuta cu oamenii despre religia sa, Kenzie învață limba română

Kenzie Taylor povestește că, în cadrul comunității religioase din care face parte, băieții care au împlinit 18 ani și fetele care au 19 ani, pot alege să plece ca misionari în diverse părți ale lumii. Chiar dacă au opțiunea de a se înscrie, aceștia nu știu în ce țară vor merge. Plină de emoții, Kenzie a aflat că a fost aleasă pentru a-și duce misiunea în România, timp de 18 luni.

„Am primit o scrisoare în septembrie 2020. Mi-au spus că sunt chemată în România. Nu am ales, nici nu știam unde se află această țară. Avem un președinte care locuiește în Ungaria, iar noi, misionarii, suntem împărțiți între România și Ungaria. Unii învață româna, alții maghiara. Așa se întâmplă în toate colțurile lumii. Trebuia să plec pe 13 ianuarie 2021 în România, dar din cauza pandemiei, am fost reprogramată și am participat la un centru de pregătire unde, pentru 6 săptămâni, am învățat limba română. Am avut cursurile acasă, online, din cauza COVID-19. Când s-au deschis granițele în România, am fost anunțată că pot să plec. Am fost in Ungaria în aprilie 2021, unde am fost carantinată, apoi am mers cu trenul la București și am intrat din nou în carantină. Am trăit în Brașov 6 luni, apoi în Ploiești, unde am fost reprezentant pe conturile de social media ale bisericii. M-am mutat în Iași din aprilie 2022”, spune americanca.

Kenzie povestește că a stat de vorbă cu ieșenii despre Dumnezeu și le-a dat mai multe informații despre ce reprezintă religia sa. Tânăra punctează că a întâlnit oameni care sunt deschiși să afle mai multe despre acest subiect.

 un grup de persoane pozand
Comunitatea din care face parte Kenzie îi ajută pe ieșeni și ucraineni

Kenzie Taylor s-a îndrăgostit de frumusețea Iașului

3 fete pozand
Kenzie Taylor spune că a reușit să își facă mulți prieteni de când e la Iași

Americanca a împărtășit impresiile pe care le are despre experiența sa de când este la Iași. Spune că a rămas surprinsă de modul în care se prezintă orașul.

„În Iași am ajuns în aprilie 2022. Am fost impresionată de cât de frumos e orașul, e foarte modern. În Brașov și Ploiești e diferit. Iașul e foarte verde, să mă plimb prin oraș si să admir iarba verde e unul dintre lucrurile mele preferate. Am fost impresionată și de cât de mulți tineri sunt aici. Am observat că sunt mulți studenți, e foarte viu locul, nu am mai văzut așa ceva înainte. Accentul ieșenilor e foarte diferit de ce am învățat. E un oraș mare, toți sunt ocupați, dar dacă, de exemplu, îi abordezi în autobuz și vorbesc, sunt foarte drăguți si toleranți. Le place modul în care le vorbim despre Dumnezeu. Nu suntem aici să schimbăm mentalități sau să distrugem tradiții. Și noi suntem creștini”, explică Kenzie.

Fata punctează că nu a știut pe nimeni în Iași când s-a mutat, însă, pe parcurs, a reușit să își facă prieteni.

„Noi nu am cunoscut pe nimeni aici, în Iași. Misionarii au fost evacuați pentru câteva luni din oraș, din cauza războiului din Ucraina. Acum avem cam 7 membri ai bisericii în acest oraș. Avem mulți prieteni acum, peste tot în România. Mama s-a panicat când a aflat că vin aici, credea că e o țară periculoasă, acum s-a liniștit. Mă simt în siguranță în această țară. Sunt multe locuri superbe in Iași, dar cel mai mult îmi place Palatul Culturii, mall-ul și zona Copou. Copacii, bulevardele, totul e verde și minunat. Îmi doresc foarte mult să mă întorc in România. Iubitul meu, și el misionar, în Texas, m-a implorat să revenim aici ca să vizităm”, adaugă tânăra din Utah care spune că s-a îndrăgostit de Iași și că se bucură de timpul petrecut aici.

Comentarii
  • câte secte aprobă în țara asta?? guru din Ardeal zis Adi, cum de nu l-au văzut oficialitățile că era un violator și a privat de liberate minori, ba mai mult i-a pus la muncă depășită de vârsta fragedă. Ce pocăiți? stoarcere de bani

  • Nu este altă biserică adevărată decât ce-a sobornicească și apostolească biserică Ortodoxia, înființată chiar de Domnul Iisus Hristos după Cuvântul Său, Amin!
    Restul sunt rătăciri de la dreapta credință.

  • Du-te fă cu tot cu mormonii tăi înapoi în America, ați venit voi să ne învățați despre Iisus Hristos și credință când noi suntem țară creștină deja în proporție de 96%.

  • Eu zic sa incepeti balacareala cu o rugaciune duhovniceasca apoi sa aratati voi cum se face o lucrare de ajutorare crestineasca adevarata si cu daruire si sacrificii , fara de arginti, aur, catedrale si limuzine, iar cuvintele voastre sa fie cu har si drese cu sare cum zice la Sfinta Carte !, si eu cred ca mormonii nu au calea dreapta dar asta este altceva , faceti si voi ceva mai bun si mai mult decit ei , aratati voi bunatate, si devotament crestinesc

  • Este adevarat ca ortodoxia este calea dreapta, numai ca crestinii ortodocsi sunt pe cai gresite, nu gasesti nimic crestinesc in ei, nu au calitatile lui IIsus pe care declara ca-l urmeaza. Daca cunosti un crestin ortodox, alegi sa fii ateu. Pe Dumnezeu nu-l intereseaza cat de mult il iubesti si cate ore pe zi te rogi la El, ci-L intereseaza cum ne iubim intre noi, cum iertam si ne comportam cu ceilalati…etc, asa cum facea si face IIsus, sa dorim sa fim ca El, sa-l urmama pe El sau cel putin sa dorim asta, caci El nu a venit sa judece lumea, ci sa ne ierte si sa ne corecteze, n-a venit sa arate cat de important si destept este, ci cat de intelept si smerit. Crestinii din pacate sunt de o mare rautate si fatarnicie, barfesc, critica, judeca, arunca cu pietre, se simt mai buni decat altii, doresc mereu sa fie fruntea, nu citesc sfanta Biblie, nici nu au habar ce scrie acolo, merg la Biserica doar sa se simta ca si-au facut datoria, sa se creada crestini, dar nu din dragoste pentru Dumnezeu si cu dorinta de a se schimba.Or mai fi si exceptii, nu zic nu, dar eu inca nu i-am intalnit. De aceea, de ce sa-i criticam pe altii, in fata lui Dumnezeu nu exista religie, exista omul, nu se salveaza nimeni numai pentru ca declara si se crede ortodox , asta este o inselare. Sa lucram mai intai pentru sufletul nostru, sa corectam ceea ce nu esta sfant in noi, sa incercam sa devenim noi mai buni, sa fim ca iubitul nostru Domn si Salvator, fara sa-i judecam pe altii, caci judecand pe unul fara sa fi ajutat la indreptarea lui deja e un pacat.

  • Adevăr grăiești, Oana!! Cine suntem noi, ca să judecăm pe alții?? DE multe ori, nu vedem gonoiul din ochiul nostru, însă îl vedem pe cel din ochiul celui apropiat de noi!! De fapt, cei care au citit Sfânta Scriptură, cred că au înțeles tot ce trebuie, deci știu cum să-și trăiască viața.

  • Zii lui senilul de Biden sa ne dea viza de munca la romani si dupa aia poate vorbim de dumnezeu la o cafea. Pana atunci credinta trece prin stomac.

Adauga un comentariu