Actualitate

Elena Udrea nu va fi plasată sub control judiciar: „M-am întors în țară special să particip la aceste procese” – UPDATE

Publicat: 11 mart. 2021
Elena Udrea, fostul ministru al Turismului
Astăzi, 11 martie 2021, Elena Udrea va afla dacă va fi plasată sub control judiciar. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca în scurt timp contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie la măsura de a o lăsa pe Elena Udrea în libertate până se va da decizia definitivă în ceea ce priveşte condamnarea în dosarul campaniei lui Traian Băsescu din 2009

Astăzi, 11 martie 2021, Elena Udrea va afla dacă va fi plasată sub control judiciar. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca în scurt timp contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie la măsura de a o lăsa pe Elena Udrea în libertate până se va da decizia definitivă în ceea ce priveşte condamnarea în dosarul campaniei lui Traian Băsescu din 2009.

Elena Udrea a precizat faptul că s-a întors în ţara exclusiv pentru a participa la dosarele aflate pe rol. Fostul ministru spera că va avea parte de achitarea pe care o merita, iar singura soluţie pentru a obţine acest lucru este să se prezinte în instanţă.

„Sper că se analizează speță și nu contează cine este în complet. M-am întors în țară având dosare pe rol. M-am întors special să particip la aceste procese pentru că cred că singură cale să obțin achitarea pe care o merit este să mă prezint în instanță. M-am prezentat la fiecare termen la fiecare dintre dosarele pe care le am pe rol. În continuare cred că decizia instanței (n.r. – de condamnare la 8 ani de închisoare) este profund ilegală, imorală și nedreaptă”, le-a spus Udrea jurnaliștilor, la instanța supremă.

UPDATE 16.00: Magistraţii Înaltei Curţi au respins contestaţia DNA la măsura de a o lăsa pe Elena Udrea în libertate până se va da decizia definitivă privind condamnarea în dosarul campaniei lui Traian Băsescu din 2009.

Magistraţii ÎCCJ judecă contestaţia DNA

Magistrații Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecă joi, 11 martie 2021, contestația DNA la neluarea măsurii controlului judiciar, o măsură cerută de procurori după ce Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a fost condamnată săptămâna trecută la 8 ani de închisoare cu executare.

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că, măsură controlului judiciar a fost necesară pentru că sunt șansele ca Elena Udrea să fugă din România este mare. Reamintim faptul că acest lucru s-a mai și întâmplat înainte de pronunțarea din Gala Bute când fostul ministru a fugit în Costa Râca.

În motivarea respingerii controlului judiciar, judecătoarea Claudia Jderu a precizat faptul că nu se justifică o astfel de măsură raportat la circumstanțele bune, mediul familial, nivelul de educație și la faptul că a făcut declarații exprese că nu intenționează să plece în Italia.

Elena Udrea: „Statul român te aduce de oriunde”

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a afirmat în sala de judecată, că nu doreşte să părăsească România sub nicio formă, aşa cum susţine DNA, aducând argumentul că, la câte procese sunt pe numele său, nu are niciun motiv să plece din ţară, pentru „că statul român te aduce de oriunde”.

În concluzie, procurorul de şedinţă a argumentat la Curtea de Apel Bucureşti că este nevoie ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, având în vedere declaraţiile publice ale acesteia cu privire la condamnare, care, în opinia DNA, arată un dispreţ faţă de supremaţia dreptului şi, indirect, intenţia de a se sustrage procesului penal.

Udrea a avut o primă reacţie după decizia instanţei: ”Nu poţi fi fugar cu atâţia ani de condamnare în spate”

Elena Udrea dă asigurări că nu va fugi din ţară, după condamnarea la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei prezidenţiale din 2009. Vă reamintim faptul că instanţa a respins săptămâna trecută cererea procurorilor de a o plasa sub control judiciar.

Solicitarea avea la bază, tocmai temeterea că fostul ministru al Turismului, ar putea pleca din ţara pentru a scăpa de pedeapsă primită.

”Este o decizie care mă lasă exact aşa cum eram. Complet liberă am fost, asta am spus şi în faţa instaţei, nu s-a întâmplat nimic nou care să justifice cererea pe care DNA a făcut-o. Deciza din Gala Bute este clar constatată ilegală în acest moment, deci m-am întors de bunăvoie. De doi ani sunt aici. Am ieşit din ţară, m-am întors. Nu am niciodată intenţia să plec. Ce apăruse nou care să facă instanţa sau pe procurori să îi facă pe creadă, că eu aş intenţiona să plec din ţară, după ce am venit de bunăvoie, având trei dosare penale pe rol, adică nu am venit şi am căpătat trei dosare.

Având trei dosare am venit de bunăvoie şi de doi ani de zile stau în faţa instanţei, în faţa tuturor instanţelor la care trebuie să mă prezint. Eu sunt un om raţional. Când am venit în ţară având trei dosare pe rol făcute de DNA, am luat în calcul toate variantele, aşa nu mă întorceam. Puteam să aştept rezultatul în afara ţării”, a transmis Elena Udrea.

Comentarii
  • Nu intelegeti ca nu Udrea e tinta ci Basescu?Cauta astia de zor motive sa-l inhate dar nu gasesc.Udrea e o tinta cu ricoseu.E desteapta femeia are si informatia ceea ce o face si mai puternica.Basescu e abil si in 10 ani cat a fost presedinte a adunat informatii care sa-i asigure linistea lui si a protejatei lui.Cum nu exsista politician corupt le cam tremura chilotii cand aud de Basescu.Daca nu aveau informatia din 2014 de cand a terminat Basescu mandatul aproape isi terminau pedepsele

Adauga un comentariu