Actualitate

Elena Udrea, prima reacţie în condamnarea la închisoare dată de judecători: Judecătoarea a spus că nu existau faptele dar m-a condamnat

Publicat: 02 mart. 2021
Elena Udrea a avut o reacție dură la condamnarea de inchisoare

Elena Udrea are o primă reacţie în dosarul în care a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executate. Fostul ministrul al Dezvoltării s-a arătat socată de condamnare mai ales datorită faptului că faptele pentru care a fost acuzată nu ar fi fost de iz penal la momentul în care au fost făcute.

Elena Udrea a explicat la Antena 3 despre faptul că judecătoarea a recunoscut că în 2009, când faptele s-au întâmplat, legea din România nu prevedea încadrarea penală a acestor, dar totuşi a fost condamnată.

Elena Udrea, declaraţii în premieră după condamnare

Elena Udrea a explicat faptul că a primit cu şoc vestea faptului că a fost condamnată fără nicio bază legală. Fostul ministru a precizat că judecătoarea a recunoscut că în 2009 nu exista legislaţia în vigoare care să condamne aşa spuse fapte întocmite de aceasta. Textul de lege penal a intrat în vigoare în 2014.

Bună ziua. Încep prin a spune că pentru mine a fost un şoc. M-am întors în ţara cu convingerea că ceva s-a schimbat în justiţie. Am adus probe să demontezi acuzaţiile procurorilor. Am probat absolut tot. Am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probelele să demonstrez că acuzaţiile erau rupte de realitate.

Vă dau un exemplu. Instanţa recunoaşte că nu exista reglementare legală pentru luare de mită. Judecătoarea aceasta, nu îmi explic, recunoaşte că nu există o astfel de lege. Dar cu toate acestea, au spus că totuşi legislaţia românească acoperă posibilitate de mită. În 2014 apare acest lucru. În 2009 procurorii mă acuză că am plătit pentru nişte panouri. Atunci nu exista fapta de luare de mită în codul penal. Argumentul a fost logic în faţa instanţei. Am probat că nici nu s-a întâmplat aşa ceva.

Dar dacă s-a întâmplat, legea nu prevedea în 2009 aşa ceva. Cu toate acestea, deciziile mă condamnă la 8 ani de închisoare cu executare spunând că erau nişte tratate internaţionale. Acestea se aplică în tratatele omului. O blestem să simtă copilul ei ceea ce simte copilul meu. a explicat Elena Udrea în direct la Antena 3

Ce condamnări au fost date în dosarul judecat

Elena Udrea a fost condamnată pentru mai multe capete de acuzare. A primit o condamnare de 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și 6 ani pentru spălare de bani. De asemenea, Udrea a primit încă două pedepse de 5 și 3 ani pentru spălare de bani.

Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu la delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani. Dan Andronic a fost achitat, fiind singura de acest tip în dosar. Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare.

Comentarii
  • Dumneavoastra ati blestemat-o pe judecatoare,dar nu va ganditi ca si Dvs. Si dl.Basescu poate Ati fost blestemata si nu numai de o persoana poate?In acest caz ar trebui sa va ganditi ca exista posibilitatea sa EXISTE ceva,cineva care la momentul „potrivit” ne trezeste pe toti la realitate?sa nu uitam un vechi proverb”D-zeu nu e ți an si nici nu bea”

  • Mai are o sansa de reducere a pedepsei !, sal toarne pe papusarul , tartorul sef ”Petrov” !, ca doar el era seful suprem al manevrelor !, dupa ce il baga la puscarie vrem sa aflam ce a facut totusi cu flota Romaniei !, ca dosarul la lasat gol si fara pagini cand a ajuns presedinte !

  • Ileana daca ai fi facut un lucru bun pentru tara nu ai fi fost condamnata! Tu ai facut numai HOTII cat ai fost in parlament si acum tu te revolti ca te-au condamnat cu executare,iti meriți soarta. Poporul iti dorește la mai mult!

Adauga un comentariu