Actualitate

Elena Udrea află astăzi dacă va ieși din închisoare

Publicat: 12 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Elena Udrea află astăzi dacă va ieși din închisoare
Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute

Elena Udrea va afla astăzi dacă va fi eliberată din închisoare. Magistrații stau în pronunțare în dosarul Gala Bute, iar fost blondă de la Cotroceni s-ar putea să fie eliberată în curând dacă judecătorii dau aviz favorabil.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare după ce a fost găsită vinovată de mai multe infracțiuni. Aceasta se află încarcerată în penitenciarul Târgușor unde a fost trimisă în urmă cu aproximativ 3 luni.

Elena Udrea ar putea ieși din închisoare

Judecătorii vor decide dacă Elena Udrea ar putea ieși din închisoare. Judecătorii de la ÎCCJ au decis să dezbată contestația în anulare a fostei blonde de la Cotroceni, iar magistrații au decis până acum că Udrea trebuie să rămână în închisoare până când vor emite un verdict. Concret, aceasta trebuie să își execute pedeapsa în timp ce se judecă contestația făcută de fostul penitenciar. Elena Udrea a acuzat încă de la începutul procesului faptul că judecătorii au dublă măsură și că justiția nu este corectă.

Completul format din cinci judecători de la ÎCCJ trebuie să reanalizeze apelul depus de avocați în cazul deciziei definitive de pe data de 7 aprilie. La acea dată tot un complet de judecători a respins contestația în anulare pe care fostul ministru a depus-o la decizia definitivă în dosarul Gala Bute.

Calea extraordinară de atac este introdusă în încercarea de a contracara efectele unei decizii definitive, iar dacă magistrații încuvințează acest lucru, Elena Udrea este un om liber. În dosarul Gala Bute a mai fost condamnat și fostul mare boxer Rudel Obreja care a executat câteva luni până în momentul în care a cerut amânarea pedepsei. Fostul mare campion al României este bolnav de cancer și a lansat repetate apeluri pentru a fi lăsat în libertate pentru a putea să se trateze în clinicile de specialitate. După o emoție colectivă, judecătorii au decis într-un sfârșit eliberarea lui Rudel Obreja care s-a dus să se trateze într-o unitate medicală.

Elena Udrea a fugit în Grecia când s-a pronunțat condamnarea

Elena Udrea a încercat să fugă cu câteva zile înainte de pronunțarea condamnării. Fostul ministru a încercat să fugă în Grecia unde, cel mai probabil, considera că va avea protecție în fața justiției din țară. Aceasta a fost prinsă în Bulgaria, la un peco din țara vecină și a fost încarcerată într-o detenție din Sofia. După mai multe procese deschise de Udrea în Bulgaria, procese în care cerea azil politic și mai cerea o eliberare, magistrații de la Sofia au decis că aceasta trebuie deservită justiției din țară.

În acest sens, Elena Udrea a fost transportată în România unde a intrat în Penitenciarul Târgușor, penitenciar în care a stat până în momentul acesta. De altfel nu este prima dată când Udrea fuge de justiția din România. Vă aducem aminte faptul că în urmă cu câțiva ani aceasta a fugit în Costa Rica unde a fost prinsă după luni de căutări internaționale. Ca pe modelul din Bulgaria, Elena Udrea a cerut azil politic dar i-a fost respins. Fosta blondă de la Cotroceni a stat la rându-i încarcerată în Costa Rica. Așadar, vom vedea dacă Elena Udrea va fi eliberată  din închisoare în această zi, sau dacă judecătorii îi vor respinge cererea.

 

Comentarii
  • Stai in morți ma-ți de haita și suge și linge cururi de țigănci acolo, milioanele furate și excursiile in magazinele de firma la Paris au fost bune, pușcăria nu o suporti , e grea pentru tine Haito? Futetear câini de strada.

Adauga un comentariu