Actualitate

Rudel Obreja va fi eliberat din închisoare

Publicat: 22 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rudel Obreja va fi eliberat din închisoare
Rudel Obreja care suferă de cancer a fost eliberat din închisoare

Rudel Obreja va fi eliberat din închisoare. Este decizia magistraților care au încuviinţat cererea fostului mare pugilist român care în prezent suferă de o formă gravă de cancer. Fostul președinte al Federației Române de Box s-a plâns de faptul că nu are un acces corespunzător la serviciile medicale din închisoare.

Vă aducem aminte faptul că Rudel Obreja a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”. În același dosar a fost condamnată și Elena Udrea care a încercat să fugă din România, ea fiind prinsă în Bulgaria și extrădată ulterior.

Rudel Obreja va fi eliberat din închisoare

Așadar, magistrații au decis să încuviințeze eliberarea din închisoare a fostului mare pugilist român, Rudel Obreja. Acesta se afla încarcerat într-un penitenciar după ce magistrații l-au condamnat la mai mulți ani de închisoare în celebrul dosar ”Gala Bute”, fiind găsit vinovat pentru mai multe fapte ilegale. Rudel Obreja a cerut suspendarea pedepsei pentru că acesta este bolnav de cancer, iar condițiile din închisoare nu îi permit, fostului pugilist român să primească un tratament corespunzător. Magistrații au decis să-l elibereze, iar chiar dacă decizia nu este una definitivă, este improbabil ca aceasta să fie schimbată. În procesul de decizie a eliberării condiționate, procurorul care a instrumentat dosarul lui Rudel Obreja nu a avut nicio obiecție, fiind de acord cu cererea înaintată de acesta.

Obreja a susţinut faptul că are dreptul la un tratament de specialitate și că acest lucru se poate face doar într-un spital de profil din România sau din afara țării. Acesta a postat un mesaj emoţionant pe reţelele de socializare în care dezvăluia că stă tot timpul cu perfuzii şi că are dureri inimaginabile. Acesta era păzit non stop de către gardieni şi că nu are telefon, iar soția lui îl poate vizita doar de 5 ori pe lună:

„Am nevoie de tratament în condiţii umane, de grija medicilor şi a familiei mele, extrem de importante în contextul actual şi iată de ce: stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte; sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi şi noapte; nu am telefon, doar 5 vizite pe lună ale soţiei, deci nu am capacitatea de mişcare pentru a începe tratament sau operaţie chirurgicală.  Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri”, a scris Rudel Obreja, recent, pe Facebook.

Așadar, cel mai probabil Rudel Obreja va fi eliberat condiționat în câteva săptămâni pentru a i se permite un tratament de specialitate.

Codrin Ștefănescu, șocat de comportamentul autorităților în legătură cu Rudel Obreja

Codrin Ștefănescu, secretarul general al APP a s-a arătat șocat în legătură cu Rudel Obreja. Prezent într-o emisiune marca BZI LIVE, Codrin Ștefănescu a declarat că va trimite o scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis, iar dacă situația nu se va remedia, APP va face plângeri penale împotriva mai multor instituții. Acesta a punctat că este inuman cum un om care a adus cinste țării apărând în revistele internaționale, pe podiumiuri internaționale, este tratat ca ultimul tâlhar:

Avem un caz, un alt campion al României, este bolnav de cancer, vorbesc despre marele nostru campion Obreja. Se fac plângeri din partea Asociaților de medici. Sunt foarte mulţi români care cer să se implice. Vom trimite o scrisoare către Klaus Iohannis. APP îi vor cere lui Klaus Iohannis să se implice de urgență. Am văzut români care au căzut după interceptările hidoase ale SRI. Este vorba despre un român pentru care s-a cântat imnul de nenumărate ori. Un om despre care a vorbit presa internaţională, un om care a apărut în presa internaţională. Este un campion, este al nostru. spunea Codrin Ștefănescu.

Așadar, vom vedea când va fi eliberat efectiv din închisoare Rudel Obreja care este bolnav de cancer.

Adauga un comentariu