Actualitate

Elena Udrea: „Dacă o omoram pe Kovesi, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA!“

Publicat: 27 ian. 2021

Elena Udrea a făcut miercuri, 27 ianuarie, un comentariu acid la adresa procurorului de ședință de la DNA care a cerut, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, condamnarea acesteia la 12 ani de închisoare.

Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită şi spălarea banilor, în dosarul finanţării campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

„Câteva considerații despre termenul de ieri din dosarul în care sunt acuzată alături de Ioana Băsescu și alte 3 persoane. A fost ultimul termen, cel în care și procurorul și avocații au pus concluzii. Prima considerație, acuzațiile se referă nu la campania electorală din 2009 de alegere a președintelui Traian Băsescu, așa cum greșit se spune, pentru că procurorii au amestecat intenționat lucrurile, ca să îl implice pe fostul Președinte ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL ȘI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfășurat în aceeași perioadă cu alegerile prezidențiale.

Aici, întrebarea pe care am pus-o instanței, argumentat cu prevederile Constituției și ale Legii Referendumului, a fost cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzației, cu care s-au plătit panouri pe care era scris «Vino și tu la Referendum»????“, susține Elene Udrea.

Elena Udrea: „Cum să ceri pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc?“

Fostul ministru al Turismului este de părere că pedeapsa cerută de procurori este mult prea mare în comparație cu faptele incriminate și pe care le neagă că le-ar fi comis. Mai mult, Elena Udrea susține că dacă ar fi omorât-o pe Laura Codruța Kovesi, care a vizat rechizitoriul în 2017, s-ar fi cweut o pedeapsă mai mică.

„A doua considerație este referitoare la pedepsele spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de ședință le-a propus în ceea ce mă privește pe mine, spre 12 ani!!!!!! Și pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!! Deci nimeni nu a luat niciun ban, nici măcar nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu, ci s-au plătit panouri de informare cu privire la Referendum și cu îndemnul către cetățeni la a participa la votul pe acest subiect de interes național, pe care l-am arătat mai sus ca fiind tema consultării populare din 2009.

Și atunci, o întrebare pentru oamenii normali, care presupun că mai există în țara asta: cum să ceri pentru implicarea în susținerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de temă, pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.???? Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA”, a mai scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Elena Udrea și Ioana Băsescu, propuneri de pedepse de 12 și 15 ani

Un procuror DNA a cerut, marți, la Curtea de Apel București pedepse uriașe pentru fostul ministru al Turismului Elena Udrea și fiica fostului președinte al României Traian Băsescu, Ioana, în dosarul în care cele două sunt judecate pentru fapte de mare corupție privind sume de alocate campaniei electorale a fostului președinte din anul 2009

Magistratul anticorupție a cerut o pedeapsă de peste 15 ani în cazul  Ioanei Băsescu și de peste 12 ani n cazul fostului ministrul de la Turism.

Elena Udrea a ieșit din carantină la timp pentru a lua parte la ultimul termen din dosarul în care este acuzată de corupție. Este vorba despre același dosar în care este judecată și Ioana Băsescu, în care acuzațiile procurorilor se referă la finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale de acum 12 ani.

Elena Udrea, fost Ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, s-a infectat cu COVID-19 și a aflat acest lucru pe 7 ianuarie, chiar cu o zi înaintea termenului fixat în procesul în care este judecată pentru corupție la Curtea de Apel București, programat pentru 8 ianuarie.

Din acest motiv Instanța a amânat pentru marți ultimul termen în proces. Este foarte posibil ca procurorii DNA să ceară astăzi pedepsele pentru cele două inculpate.

Pe 14 decembrie anul trecut, Curtea de Apel București mai amânase o dată procesul, stabilind termen pentru 8 ianuarie 2021. Unul dintre inculpații din dosar a anunțat atunci instanța, prin intermediul avocatului său, că a fost infectat cu COVID 19, dar că dorește să asiste la audierea Elenei Udrea pentru a-i adresa întrebări.

Comentarii
  • Bravo Hitler. Cucoana asta pentru bani a facut si ar face orce. A condamnat un popor la saracie,o generatie la sacrificii , BRAVOD-NA PROCUROR. MERITA SA-SI MANGAIE NASUL 12 ANI IN PUSCARIE

  • Stimati romani
    Trebuie sa vina timpul sa intelegeti un lucru :
    Ca sa faci politica , ai nevoie de bani multi . Partide precum PNL si USR-PLUS sunt sistinute de marile copreorati care ne jefuiesc tara de mai bine de 30 de ani iar ei nu au nevoie sa fure direct , fura indirect . Ii avantajeaza pe corporatistii straini iar acestia le pu n in conturile din strainatate sute de milioane de eurio anual . Traian Basescu a vrut sa faca o guvernare independenta de corporatiile straine dar ca sa faca politica avea nevoie de ceva bani . Tot marii partidului PDL ii parasisera iar membri cotizanti nu aveau . Cand Basescu a fost amenintat cu doua suspendari , cei care au vrut sa-l suspendeze erau finantati de bancile straine . In privinta lui Kovesi , de ce credeti ca a fost ajutata sa ajunga procuror europewan si de catre cine , tot de bancherii straini care acum o vor folosi in republica moldova

Adauga un comentariu