National

Elena Udrea, reacție dură după ce Traian Băsescu trebuie să plece din vila RAAPPS

Publicat: 29 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elena Udrea reacție dură după ce Traian Băsescu trebuie să plece din vila RAAPPS
Elena Udrea îi ia apărarea lui Traian Băsescu

Traian Băsescu trebuie să plece din vila RAPPS, iar Elena Udrea a avut o reacție în acest sens. Fostul ministru şi om de încredere consideră că decizia este una umilitoare mai ales în contextul în care Băsescu a avut acces la numeroase secrete de stat.

Vă aducem aminte faptul că Traian Băsescu a fost declarat colaborator al securității, iar acest lucru înseamnă că fostul președinte îşi pierde beneficiile obținute datorită funcției pe care a ocupat-o timp de 10 ani.

Elena Udrea a vorbit despre Traian Băsescu

În contextul în care fostul președinte trebuie să evacueze vila RAAPPS, Elena Udrea a vorbit despre Traian Băsescu și despre faptul că statul român ia decizii greşite. Om de încredere al fostului președinte, Udrea consideră că totul este o greşeală mai ales în contextul în care Băsescu a avut acces la numeroase documente și informaţii secrete. Udrea a povestit faptul că acesta a negociat cu Joe Biden instalarea scutului de la Deveselu şi ar putea cădea pradă unei răpiri. Traian Băsescu poate merge cu un taxiu sau cu mijloacele de transport în comun, dar acest lucru s-ar putea dovedi o breșă a siguranței naționale:

(…) Traian Băsescu este o instituție, este instituția unui fost președinte. Atât timp cât statul își permite riscul să lase un fost președinte fără pază, fără protecție, și nu orice președinte…A fost președintele care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu. Ce s-ar întâmpla dacă din greșeala ambulanța care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”, a spus Elena Udrea, marți.

Traian Băsescu a fost colaborator al Securității

În urmă cu o săptămână, ÎCCJ a decis în mod definitiv faptul că fostul președinte a colaborat cu Securitatea. Vorbim despre faptul că magistraţii au respins recursul lui Traian Băsescu. Băsescu avea numele conspirativ ”Petrov” şi pare că oferea informaţii despre viaţa intimă a colegilor săi. Fostul președinte a negat incă de la începutul anchetei faptul că ar fi colaborat cu Securitatea.

”Înalta Curte a a respins încercările lui Băsescu de tergiversare, neadmițând cererea acestuia de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene și respingându-i cererea de suspendare a judecății până când Curtea Constituțională se va pronunța pe o excepție ridicată de Băsescu în acest dosar. se arăta în spațiul public la acea dată.

Sunt și alte voci care au susținut faptul că Băsescu a dorit să colaboreze cu Securitatea și nu a fost contrâns. În acest fel, fostul președinte a înaintat în funcție și a ajuns să conducă cea mai mare navă comercială a Republicii Socialiste România.  În altă ordine de idei vă mai aducem aminte faptul că Traian Băsescu a suferit o intervenție chirurgicală în Paris din cauza unor probleme medicale la inimă. În aceste momente, fostul președinte se află în afara oricărui pericol și starea lui de sănătate este una stabilă.

Elena Udrea nu este la prima reacție de acest fel pentru Traian Băsescu. Aceasta a transmis, la aflarea deciziei faptul că sunt mulți oameni de nimic care se bucură de decizia instanței.

Adauga un comentariu