Local

Elevii Colegiului Agricol „Adamachi” au prezentat rezultatele finale pentru două proiecte Erasmus: EuritageID şi Bio Bread

Publicat: 24 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii Colegiului Agricol Adamachi au prezentat rezultatele finale pentru două proiecte Erasmus EuritageID şi Bio Bread
Miercuri, 19 octombrie 2022, elevii Colegiul Agricol și de Industrie Alimenta

Miercuri, 19 octombrie 2022, elevii Colegiului Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași au prezentat rezultatele finale pentru două proiecte Erasmus: EuritageID şi Bio Bread

Aceste două proiecte Erasmus au fost implementate în perioada 2019-2022. La activitățile şi mobilitățile din ţările partenere din Uniunea Europeană au luat parte profesori din cadrul unității de învățământ, precum şi 27 de elevi.

intalnire proiecte Erasmus
Aceste două proiecte Erasmus au fost implementate în perioada 2019-2022

27 de elevi de la Colegiul Agricol „Adamachi” au participat la întâlnirile transnaționale din cadrul a două proiecte Erasmus: EuritageID şi Bio Bread

intalnire proiecte Erasmus
La activităţile şi mobilităţile în diverse ţări din Uniunea Europeană partenere în aceste proiecte au luat parte profesori din cadrul colegiului şi un număr de 27 de elevi

Pe 19 octombrie 2022, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași a organizat conferința de diseminare a proiectelor Erasmus KA2+, EuritageID (nr. de referință 2019-1-PL01-KA229-065011_2) și Bio Bread ( nr. de referință 2019-1-IT02-KA229-062280_2).

La eveniment, pe lângă cadrele didactice și elevii colegiului, au participat și reprezentanți din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași, respectiv prof. Luciana Antoci, inspector școlar general, inspector prof. Mihaela Lesenciuc, prof. Iuliana Țugui și prof. Andreea Neculau, reprezentanți ai instituțiilor locale – Direcția Agricolă Județeană Iași, cadre didactice universitare din cadrul USV Iași, profesori și directori ai școlilor ieșene, precum și părinți și elevi.

Acest eveniment i-a avut în centru pe elevii și profesorii participanți în proiecte, care au vorbit despre experiențele trăite și despre competențele importante dobândite de-a lungul implementării proiectelor. De asemenea, elevii au organizat și o mini-expoziție cu o parte din produsele finale, icoane pictate pe sticlă și vase din lut realizate în stilul Cucuteni. Nu au fost neglijate nici celelalte produse finale ale proiectului EuritageID, ce au fost prezentate în format electronic.

intalnire proiecte Erasmus
Acest eveniment i-a avut în centru pe elevii și profesorii participanți în proiecte care au vorbit despre experiențele trăite și despre competențele importante dobândite de-a lungul implementării proiectelor

Elevii au realizat pâine bio, turte țărănești și colaci împletiți tradițional pentru oaspeți

 intalnire proiecte Erasmus
În cadrul proiectului Bio Bread, elevii ieșeni au avut oportunitatea să participe la un seceriș tradițional

În intervalul 10:00-10:50, au fost prezentate rezultatele proiectului EuritageID. Prima întâlnire transnațională din cadrul Erasmus Plus – EuritageID a avut loc în perioada 20-24 ianuarie 2022. Atunci, o echipă de profesori și elevi de la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași au vizitat Assisi, Italia. Ultima mobilitate a avut loc în luna mai, cu o vizită la Poznań, Polonia.

A urmat prezentarea rezultatelor proiectului Bio Bread. Cu acest prilej, invitații au avut ocazia să deguste produsele obținute din materii prime ecologice, care au fost realizate de elevii colegiului în cadrul laboratorului de cofetărie-patiserie, respectiv pâine bio cu fulgi de ovăz și semințe, pâine neagră, pâine cu stafide, turte țărănești și colaci împletiți tradițional.

În cadrul Bio Bread, elevii ieșeni au avut oportunitatea să participe la un seceriș tradițional. Pe durata desfășurării proiectului, cei implicați au realizat prezentări privind cultivarea grâului, aplicarea de tratamente bio, desfăşurarea lucrărilor de îngrijire a grâului, obţinerea făinii şi a pâinii bio, care au fost ulterior publicate pe paginile proiectului. De asemenea, elevii de la profilul economic au făcut demersurile necesare pentru a se ocupa de crearea unei strategii de marketing în vederea comercializării pâinii bio. Totodată, tinerii de la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași au avut și șansa de a lua parte la întâlniri transnaționale. Astfel, în luna octombrie a anului 2021, au vizitat Liceul Šolski center Novo mesto, Slovenia, unde au participat la diverse workshop-uri.

Festivitatea s-a încheiat cu un moment de dezbatere directă cu participanții la evenimentul de prezentare a rezultatelor finale pentru cele două proiecte Erasmus: EuritageID şi Bio Bread.

Adauga un comentariu