Eveniment-Social

Elevii de clasa a XII-a, admiși la facultăți în străinătate, stresați că BAC-ul s-ar putea amâna: „Colegii mei trec prin aceleași emoții, însă îi susținem pe profesori” – GALERIE FOTO

Publicat: 09 iun. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Elevii de clasa a XII-a admiși la facultăți în străinătate stresați că BAC-ul s-ar putea amâna Colegii mei trec prin aceleași emoții însă îi susținem pe profesori  GALERIE FOTO
Elevii de a XII-a admiși la facultăți în străinătate sunt stresați că BAC-ul s-ar putea amâna

Posibila amânare a examenelor naționale îi stresează pe elevii claselor a XII-a care au fost admiși la facultăți în străinătate. Dacă greva se prelungește mai departe de săptămâna viitoare, absolvenții de liceu vor susține Bacalaureatul cu întârziere, ceea ce înseamnă că ar putea rata înscrierea la universități

Cererile pentru înscrierea la Examenul de Bacalaureat sunt incomplete. Din dosarele elevilor de clasa a XII-a lipsește cel mai important document, diploma. Din cauza grevei, aceștia nu au mediile încheiate. Riscul amânării examenului este tot mai mare, iar cei care vor să își continue studiile în afară se tem că vor rata admiterile la facultățile pe care și le doresc.

Elev din Iași, admis la o facultate din Olanda, așteaptă să susțină Examenul de Bacalaureat

Silviu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, a fost admis deja la cea mai veche universitate tehnologică din Olanda, Delft University of Technology. Ideea conform căreia Examenul Național de Bacalaureat ar putea fi amânat îl sperie. Tânărul trebuie să trimită diploma de Bacalaureat în luna august.

„Desigur, sunt stresat. Studiez profil mate-info. Colegii mei trec prin aceleași emoții, însă nu suntem egoiști. Îi susținem pe profesori. Am un frate mai mic care încă este la școală, are nevoie de asta, de o schimbare. Viitorul generațiilor se poate schimba. Am fost admis deja în Olanda, la Delft University of Technology. Și în Iași, IT-ul este extrem de dezvoltat, însă nu ne bucurăm de aceeași finanțare. Practica este la un alt nivel, facultățile te susțin în străinătate astfel încât să obții un job. Deci înscrierile au avut loc, doar că trebuie să prezint diploma de Bacalaureat în august. Am încredere în profesori”, a declarat Silviu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași.

Greva generală trebuie să ia sfârșit

Elevul de clasa a XII-a a subliniat și faptul că, în momentul de față, cel mai important lucru este reprezentat de mărirea salariilor profesorilor. Greva generală nu poate se poate încheia altfel.

„Ce se întâmplă acum este mai important decât ceea ce ține doar de mine, doar de viața mea. Asta cred și colegii mei. Și dacă ar fi să nu se mai susțină deloc examenul, îl dăm la anul. Soluții se găsesc mereu, nu rămâne nimeni fără Bac. Important este să se rezolve greva din educație. Și părinții mei sunt de acord cu asta. După ce îmi voi termina studiile, voi reveni în țară”, a menționat Silviu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași.

Comentarii
  • Univ din strainatate inteleg situatia. Nu ecazul sa va stresati ptr asta.Mai bine invatati cat puteti de mult mate si fiz ptr a face o treaba buna acolo.SUCCES!

Adauga un comentariu