Local

Elevii din Iași vor putea circula de astăzi cu autobuze și tramvaie speciale. CTP Iași introduce curse noi pe străzile din oraș, iar mai multe trasee au itinerariile deviate

Publicat: 02 iun. 2020
Compania de Transport Public (CTP) pune în circulația autobuze și tramvaie speciale dedicate elevilor din Iași în perioada pandemiei Covid-19
Elevii din Iași vor avea la dispoziție autobuze și tramvaie speciale puse la dispoziție de Compania de Transport Public (CTP)

Compania de Transport Public CTP introduce noi curse de autobuz și tramvai, iar elevii din Iași vor avea la dispoziție mijloace de transport speciale cu care pot ajunge la unitățile de învățământ pe perioada pandemiei COVID-19 în vederea pregătirii pentru examene. Mai multe tramvaie au fost scoase din circulație și înlocuite cu autobuze pentru desfășurarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de tramvai realizate cu ajutorul fondurilor europene de către Primăria Iași

Elevii din Iași vor avea la dispoziție autobuze și tramvaie speciale cu care se pot deplasa în perioada pandemiei COVID-19. Compania de Transport Public Iași modifică traseele mai multor autobuze și tramvaie, iar totodată introduce noi mijloace de transport pe străzile din municipiul Iași, care vor avea trasee deviate. Astfel, începând de marți, 2 iunie 2020, CTP Iași reintroduce cursele speciale pentru elevi, orele și traseele acestor curse fiind: traseul 9 – plecare la ora 07:20 din Rond Tehnopolis (1 tramvai); traseul 3 – plecare la ora 07:20 din Rod Dancu, cu transbordare în Rond Tătărași cu autobuz (1 tramvai); traseul 1 – plecare la ora 07:20 din Rond Baza 3 spre Copou (1 tramvai); traseul 36 – plecare la ora 07:15 din Rond Dacia (1 autobuz); traseul 42 – plecare la ora 07:20 din Stația Frigorifer (1 autobuz).

„Elevii care vor călători cu aceste curse speciale vor putea urca în mijloacele de transport dacă vor purta mască de protecție, atât pe gură, cât și pe nas, vor folosi ușa din spate pentru urcare și ușa din mijloc pentru coborâre și dacă, pe culoar, pot păstra distanța minimă de 1,5 metri, conform indicatoarelor de pe podea. De asemenea, este necesar ca aceștia să păstreze distanța socială și în stații și să folosească transportul public numai dacă temperatura corporală a lor nu depășește 37,3 grade Celsius”, au declarat oficialii Companiei de Transport Public CTP Iași.

Autobuzele și tramvaiele CTP Iași circulă pe trasee deviate în zona Tudor Vladimirescu – Podu Roș

De precizat și faptul că circulația autobuzelor pe traseul 23 este deviată, de luni, de la ora 10:45, pe porțiunea cuprinsă între Cimitirul Sf. Vasile și Podu-Roș, în timpul derulării unor lucrări de reabilitare a carosabilului pe șoseaua Tudor Neculai. Astfel, pe sensul către Podu-Roș, mijloacele de transport circulă deviat pe itinerariul Cimitirul Sf. Vasile – Calea Galata – Strada Pantelimon Halipa – Strada Bradului – Pasaj Nicolina – Podu-Roș.

Mai mult, traseele CTP Iași 42, 43, 43c, 46 și 47 sunt afectate de întreruperea traficului auto pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, pe sensul dinspre Bucșinescu spre Tudor Vladimirescu, odată cu înaintarea lucrărilor de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor. Astfel, pe traseele 42, 43, 43c și 46, autobuzele circulă deviat pe tronsonul Târgu Cucu – Casa Sindicatelor, pe ruta: Târgu Cucu – Strada Anastasie Panu – Strada Palat – Podu Roș – Bulevardul Socola – Casa Sindicatelor. De asemenea, autobuzele traseului 47 circulă deviat pe tronsonul Spitalul Sf. Maria – Strada Nicolina, pe ruta: Spitalul Sf. Maria – Bucșinescu – Strada Elena Doamna – Strada Anastasie Panu – Strada Palat – Podu Roș – Strada Nicolina.

Pe sensul opus, autobuzele circulă pe itinerariile normale ale traseelor menționate.
De asemenea, începând cu 31 mai, în Iași circulă tramvaiele deviat pe traseele 1b (Copou – Târgu-Cucu – Podu Roș – Baza 3) și 3b (Dancu – Tătărași-Nord), iar din Tătărași Nord vor circula autobuze către Târgu-Cucu – Piața Unirii – Gară. De asemenea, traseul 13 va fi suspendat. Pentru a suplini lipsa tramvaielor din zona Tătărași Nord – Tg. Cucu, se introduc în circulație autobuze care vor face legătura între aceste stații. Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” are o valoare totală de 114.359.729 lei (aproape 24 milioane de euro) și presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: bulevardul Țuțora (Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii), Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță pe o lungime de 1.334 metri și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora.

Adauga un comentariu