Eveniment-Social

Elevii ieșeni, premiați la Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” – FOTO

Publicat: 15 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii ieșeni premiați la Olimpiada națională de argumentare dezbatere și gândire critică Tinerii dezbat - FOTO
Mai mulți elevi ieșeni au fost premiați la Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”

În perioada 30 august – 8 septembrie a avut loc, la București, Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. Județul Iași a fost reprezentat de 2 echipe, începători și avansați

Liceele de la care provin elevii premiați la olimpiadă sunt Colegiul Național, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „G. Ibrăileanu” și Liceul Teoretic „Miron Costin”. Pe parcursul acestei competiții, cei 219 elevi participanți au dezbătut trei teme majore.

Elevii au dezbătut trei teme majore în cadrul olimpiadei

o poză de la Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”
O echipă formată din trei elevi ieșeni au obținut premiul I la secțiunea începători

La secțiunea „Începători”, subiectele de dezbare au fost: acest parlament consideră că România ar trebui să adopte principiul scandinav „udeskole”, acest parlament propune toleranță zero pentru firmele care practică reclama mincinoasă și acest parlament consideră că inteligența artificială este o amenințare majoră pentru omenire.

La secțiunea „Avansați”, temele abordate au fost: acest parlament ar interzice produsele „fast-fashion”, acest parlament consideră că produsele artefact ar trebui restituite țărilor de origine și acest parlament consideră că educația umanistă trebuie revalorizată în școala românească.

Iată cine sunt elevii ieșeni premiați la Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”

 o poză de la Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”
Olimpiada s-a desfășurat la București

În cadrul Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, o echipă formată din elevi ieșeni a reușit să obțină locul I. Este vorba despre Tănasă Tudor-Ion, elev la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Bărnușcă Rareș Petrișor, elev la Liceul Teoretic „Miron Costin”, și Suciu Iustina-Adriana, elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Aceștia au reușit să obțină premiul I la secțiunea începători.

La categoria individual de la secțiunea începători, Iustina Suciu, elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, a reușit să obțină premiul III. La aceeași categorie au obținut mențiune Tudor Ion Tănase, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, și Rareș Bărnușcă, Liceul Teoretic „Miron Costin”.

La secțiunea avansați, echipa formată din Matei Rareș-Mâțoi, elev la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Maria Petrache, de la Colegiul Național, și Matache David, elev la Liceul Teoretic „Miron Costin”, au reușit să obțină mențiune. La categoria individual, Matei Rareș-Mâțoi a reușit să obțină tot mențiune.

Elevii ieșeni premiați la Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” au reușit să obțină niște rezultate lăudabile. Elevii Iustina Suciu, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, și Tudor Ion Tănase, de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, au fost selectați în lotul lărgit, în vederea participării la etapa internațională.

Adauga un comentariu