Local

Elevii ieșeni vor beneficia de 17 cursuri deschise din partea Universității „Al. I. Cuza“ Iași

Publicat: 22 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii ieșeni vor beneficia de 17 cursuri deschise din partea Universității Al. I. Cuza Iași
Prin intermediul acestor cursuri, elevii au posibilitatea de a descoperi prima Universitate a României

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pune la dispoziția elevilor de liceu, gratuit, o serie de cursuri deschise la toate cele 15 facultăți, care pot fi urmărite în direct, online, în perioada 31 martie – 15 aprilie 2022. Rectorul Universității, Tudorel Toader, a evidențiat experiența pozitivă din anii trecuți în vederea organizării acestor cursuri deschise.

Consilierii în educație și carieră ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași vor organiza un workshop „Cum să îți alegi facultatea”, prin care să ajute viitorii studenți să își găseasă facultatea potrivită. Organizarea celor 17 cursuri deschise sunt la cea de-a treia ediție, elevii având oportunitatea să participe

afis despre cursuri online pentru elevi
În timpul cursurilor vor fi prezentate și informații importante despre admiterea în anul universitar 2022-2023

Ce presupun cele 17 cursuri dedicate elevilor de liceu

 rectorul uaic, Tudorel Toader
Rectorul UACI, Tudorel Toader a evidențiat experiența pozitivă din anii trecuți în vederea organizării acestor cursuri deschise

În timpul cursurilor vor fi prezentate și informații importante despre admiterea în anul universitar 2022-2023. UAIC Iași pune la dispoziție elevilor de liceu, 17 cursuri deschise la toate cele 15 facultăți.

Suita de cursuri online dedicate elevilor de liceu va debuta joi, 31 martie, la ora 11.00, cu prelegerea „Coloranți alimentari”, dedicată pasionaților de chimie.

În aceeași zi, de la ora 14.00, tinerii interesați de biologie vor putea urmări în direct cursul „Uimitoarea lume microscopică”.

Vineri, 1 aprilie, începând cu ora 11.00  va fi transmis cursul „Dreptul în epoca internetului”, iar marți, 5 aprilie, de la ora 14.00, pasionații de Informatică vor putea face o incursiune în „Anatomia Jocurilor”.

Elevii vor putea afla „Cum să devii un Ghid de Turism de succes?” marți, 12 aprilie, începând cu ora 14.00, iar miercuri, 13 aprilie, de la ora 11.00, vor avea acces la cursul „Happy teachers-happy students sau despre cum poate fi școala un spațiu prietenos”.

De asemenea, elevii sunt invitați să participe la atelierul de lucru „Cum să îți alegi facultatea”, care va avea loc online joi, 14 aprilie, la ora 14.00.

Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat aici: https://www.uaic.ro/cursuri-online-pentru-elevi-2022/

În anul 2022, cursurile deschise online dedicate elevilor sunt la a treia ediție, după cele transmise în 2020 și 2021, care au acumulat în total peste 44.000 de vizualizări.

un profesor care preda elevilor
Cele 17 cursuri, susținute de profesori de la cele 15 facultăți ale UAIC, vor putea fi urmărite live pe această pagină

Oportunități de familiarizare cu mediul academic

 universitatea „alexandru ioan cuza” iasi
Consilierii în educație și carieră ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor organiza un workshop

Rectorul UIC Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a precizat că se dorește oferirerea elevilor care aspiră la studii universitare oportunitatea de a participa la o serie de cursuri deschise.

„Având în vedere experiențele pozitive din ultimii doi ani, continuăm și anul acesta să le oferim elevilor care aspiră la studii universitare oportunitatea de a participa la o serie de cursuri deschise pe care le-am pregătit special pentru ei, în vederea familiarizării cu experiența de a studia la prima universitate modernă a României.”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al UAIC Iași.

Cele 17 cursuri, susținute de profesori de la cele 15 facultăți ale UAIC, vor putea fi urmărite live pe această pagină.

Prin intermediul acestor cursuri, elevii au posibilitatea de a descoperi prima Universitate a României, de a se familiariza cu mediul academic, dar și de a afla detalii despre admiterea din acest an și oportunitățile de care pot beneficia pe parcursul studenției.

Consilierii în educație și carieră ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor organiza joi, 14 aprilie 2022, de la ora 14.00, Workshop-ul online „Cum să îți alegi facultatea”, prin intermediul căruia elevii vor fi ghidați să aleagă facultatea care li se potrivește cel mai bine. Cele 17 cursuri deschise vin în ajutorul elevilor de liceu.

Adauga un comentariu