Eveniment-Social

Elevii Școlii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza”, din comuna Popești, au obținut numeroase premii în urma participării la Concursul Județean „Căluțul de fildeș”

Publicat: 14 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii Școlii Gimnaziale Dimitrie Sturdza din comuna Popești au obținut numeroase premii în urma participării la Concursul Județean Căluțul de fildeș
Sâmbătă, 7 mai 2022, Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza”, comuna Popești, a găzduit Concursul Județean „Căluțul de fildeș”

Sâmbătă, 7 mai 2022, Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza”, comuna Popești, a găzduit Concursul Județean „Căluțul de fildeș”. La concurs au luat parte 116 de elevi, de la 22 de școli ieșene. Între elevii de școală generală competiția a fost acerbă, locul I fiind obținut de elevii  Școlii Gimnaziale „O. Cazimir” din Iași. În rândul elevilor de clasele I-IV, locul I a fost obținut de Școala Gimnazială „Al. I. Cuza”, Podu-Iloaiei.

„Căluțul de fildeș”, aflat la cea de-a VI-a  ediție, este înscris în CAEJ IAȘI, poziția 94, inițiat și coordonat de profesorul de educație fizică Cristian Argeanu. Acest concurs s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria comunei Popești, Biserica „Sf. Ilie” și alți parteneri locali. La concurs a luat parte și o echipă de elevi din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi”, județul  Neamț.

Elevi de la 22 de școli de județul Iași au luat parte la Concursul Județean „Căluțul de fildeș”

La competiţie au luat parte 116 elevi, din 22 școli din județul  Iași, care au alcătuit 29 de echipe. De asemenea, concursul de şah a avut şi un invitat special: o echipă de la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi”, județul  Neamț.

Toţi participanţi au avut o prestaţie foarte bună, însă, ca la fiecare competiţie, unii s-au evidenţiat obţinând şi premii. Astfel, în ceea ce priveşte elevii de şcoală generală, locul I a fost câștigat de elevii  Școlii Gimnaziale „O. Cazimir” Iași, locul II de cei de la Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza ” Popești, iar locul  III de elevii Școlii Gimnaziale Țuțora.

Și între elevii claselor I-IV competiția a fost acerbă. Locul I a fost obținut de elevii Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” Podu-Iloaiei, locul II de elevii de la Școala Gimnazială „I. Simionescu” Iași, în timp ce locul  locul III le-a revenit elevilor de la Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Popești 3.

Cât privește cele mai bune locuri de la mese,  la masa 1, câștigător a fost David Tănase de la  Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” Iași, la masa 2, Andrei – Lucian Cotin, elev al  Școlii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza” Popești, la masa 3, Antonia-Ioana Mihalachi, de la Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Popești, și Sofia Dumitru, de la Școala „O. Cazimir” Iași, cel mai bun jucător de șah de la masa 4 a fost Denisa Ionel, care a reprezentat  Școala Satu-Nou, Belcești.

Matei Teodor Dodoi, vicecampion național la șah rapid, mândria Școalii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza” din Popești

Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi”, județul  Neamț, a câștigat un premiu special, iar premiul „Tănăra Speranță” a fost câștigat de Andra-Narcisa Tendeleu, elevă  a Școlii Hândrești, comuna Oțeleni.

Duminică, 08.09.2022, Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Popești a participat la o altă competiție șahistică. De această dată elevii au fost prezenți la Școala Gimnazială Oțeleni, organizatoare a concursului „Șah în școală „. Competiția a fost foarte strânsă, cu adversari bine pregătiți, iar elevii Școlii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza” Popești au obținut premii la mai multe categorii. Pentru clasele V-VIII, locul I a fost obținut de Andrei-Lucian Cotin, iar  locul II de elevul Matei-Teodor Dodoi. În acest timp, la clasele I-IV, locul I  i-a revenit elevului Robert -Petronel Farcaș, locul III Teodorei Tanasă, iar  locul IV lui Robert-Liviu Cepoi. La fete, clasele I-IV, Antonia-Ioana Mihalachi a obținut locul I, iar Larisa Pricop locul III.

Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Popești  se mândrește și cu rezultatele elevului  de clasa a V-a, Matei Teodor Dodoi (Club Pionii Regelui), care a participat, între 10 și 20 aprilie, la cel mai important Campionat Național pentru Juniori, obținând locul II, devenind astfel vicecampion național la șah rapid.

Elevii Școlii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza” Popești  sunt pasionați de șah, iar cei care au luat parte la cele 2 concursuri, „Căluțul de fildeș” și „Șah în școală „, au dat dovadă de implicare și fairplay.

Adauga un comentariu