Actualitate

Elevii se vor întoarce la şcoală în format fizic de pe data de 5 mai! Anunţul ministrului Sănătății, Sorin Cîmpeanu

Publicat: 26 apr. 2021
Sorin Cîmpeanu cu mască
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației anunță revenirea la școală în format fizic a elevilor

Într-o conferinţă de presă susţinută în cursul zilei de 26 aprilie 2021, ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu a abordat mai multe subiecte printre care şi reluarea școlii de către elevi. Conform declaraţiilor făcute de ministru, elevii se vor întoarce la şcoală în format fizic de pe data de 5 mai 2021.

În altă ordine de idei, ministrul Sănătăţii a explicat că a fost propusă extinderea anului şcolar dar solicitarea nu a fost acceptată de Guvern.

Elevii vor începe şcoala în format fizic de pe data de 5 mai 2021

Conform declaraţiilor făcute de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, elevii se vor întoarce în fizic la scoala începând cu data de 5 mai 2021. Acesta a mai explicat faptul că s-a propus extinderea anului şcolar cu 2 săptămâni dar nu a fost acceptată. În altă ordine de idei, ministrul a menţionat şi faptul că trebuie rezolvată metoda de testare non-invazivă de testare

„Am propus extinderea anului școlar cu două săptămâni și nu a fost acceptată. Atunci am rămas cu o săptămână. Dacă la o săptămână a fost o problemă, îmi imaginez cum e la o lună. În comitet am făcut această propunere de a testa elevii. Am făcut și o solicitare către Ministerul Sănătății. Multe școli apelează la metoda noninvazivă. Ele trebuie validate ulterior prin teste PCR. E vorba de elevii care prezintă simptome.

Guvernul o să decidă.

INSP nu le-a avut în metodologie. Elevii o să revină la școală în 5 mai, cu excepția celor din școli terminale. Ideal ar fi să fie rezolvată până la începutul școlii”, a spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Educației a vorbit și despre testarea elevilor fără acordul părinților

Într-o precizare făcută acum ceva timp, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat faptul că nu se pune problema unei testări ale elevilor fără acordul părinților

Nu s-a pus problema testării fără acord parental. Eu personal susțin că orice testare care este considerată relevantă, non-invazivă, se poate folosi în școli. Este un filtru. Îți dă o informație. Acea informație, am discutat și cu ministrul Sănătății și la INSP, acest test trebuie să fie confirmat ulterior cu test PCR.”, preciza ministrul Educației.

De altfel, ministrul a vorbit de curând despre digatilizarea școlii din România. Acesta a dat asigurări că  în cel mult patru ani în școlile din România vor fi introduse manualele digitale

„Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Comentarii
  • Pai o sa fie interesant! Într-o școală cu 1500 de elevi o sa se buluceasca educational copiii, ca asa vrea mister ministru! Iar când o sa vina momentul Evaluării Naționale….. ups……. se anulează pe motiv de covid! Tara a nimănui, fără căpătâi și fără creiere-n cap! Nu mai spun ca indicele creste ori scade ca Făt Frumos, în functie de interese! Din păcate, l- au scăzut asa de mult din pix ca să deschidă școlile, încât în 13 județe nu s- a mai înscris nimeni la vaccinare, ca doar de…. gata cu covidu’!!! Ne uitam cu frica la India, dar……. sa fim pe faza!

Adauga un comentariu