Actualitate

Elevii si profesorii Colegiului National „Costache Negruzzi”, in TOPUL international al concursurilor de Matematica – FOTO

Publicat: 07 aug. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vacanta de vara inseamna multe: calatoresti mai mult, citesti mai mult, mergi la concerte, faci tot ce-ti place fara sa te uiti la ceas. Mintea si inima vibreaza la unison, intr-un efect de convergenta total. De aceea, nu este nimic neobisnuit sa astepti vacanta mare ca sa faci mai multa…matematica
Astfel, in perioada 25-31 iulie 2017, 4 elevi de la Colegiul National „C. Negruzzi” Iasi si 12 elevi de la Colegiul National Iasi, insotiti de profesorii Stoleriu Iulian (Facultatea de Matematica, Univeristatea „Al. I. Cuza” ), Zanoschi Gabriela, Blendea Valentina, Pasa Narcisa (Colegiul National), Capraru Irina si Zanoschi Adrian (Colegiul „C. Negruzzi”) au participat la concursul InIMC 2017 (India International Mathematics Competition), Lucknow, India. La editia din acest an a concursului au participat echipe din 26 de tari: Australia, Bulgaria, Canada, Cipru, Hong Kong, India, Indonesia, Iran, Kazakhstan, Coreea de Sud, Laos, Malaezia, Mexic, Mongolia, Nepal, Philippine, Romania, Singapore, Africa de Sud, Sri Lanka, Taiwan, Tajikistan, Tailanda, Uzbekistan, Vietnam, Zimbabwe.
Delegatia Romaniei a obtinut Premiul Special pentru Cooperare, 1 medalie de argint, 8 medalii de bronz si 6 mentiuni la concursul individual si 1 premiu II si 3 premii III la concursul pe echipe.
Echipa Colegiului National „C. Negruzzi” a fost formata din elevii Tuchilus Vlad (clasa a X-a B), Antohi Robert (clasa a X-a B), Morariu RazvanAndrei (clasa a X-a B) si Stoica George Ioan (clasa a VII-a A) si a fost condusa de profesorii Zanoschi Adrian si Capraru Irina. Ei au participat la Sectiunea Key Stage III, iar rezultatele obtinute la concursul individual au fost foarte bune :
Tuchilus Vlad – medalie de argint
Stoica George Ioan – medalie de bronz
Antohi Robert – medalie de bronz
Morariu Razvan Andrei – mentiune
La concursul pe echipe, echipa noastra (Romania B, Key Stage III) a obtinut premiul al II – lea.
Elevii, care au participat la Key Stage III, s-au pregatit impreuna cu colegii lor de la Colegiul National sub indrumarea profesorilor Stoleriu Iulian, Zanoschi Adrian si Capraru Irina. Cu acest prilej, elevii celor doua colegii s-au imprietenit si au colaborat excelent pentru a obtine acest frumos succes, spre cinstea Iasului, a Romaniei si a colegiilor din care provin. 
In afara de concursul de matematica, elevii s-au implicat pe deplin in pregatirea si prezentarea unui program artistic foarte apreciat, care le-a consolidat prietenia si a promovat la scena deschisa – prin muzica si dans – folclorul romanesc autentic, in spiritul interculturalitatii si al dialogului plurilingvistic. Mentionam ca programul artistic a fost pregatit de coregraful Petre Susu, a carui implicare profesionista s-a concretizat intr-un spectacol integrat, armonios si original. 
Felicitam intreaga echipa a Iasului, le multumim profesorilor initiatori, antrenorilor si colaboratorilor, cu gandul la alte proiecte viitoare la fel de valoroase si de inspiratoare pentru elevii nostri de azi si de maine, potrivit reprezentantilor Colegiului National „Costache Negruzzi”.

Sursa

Adauga un comentariu