Local

Elicoperul SMURD Iaşi a intervenit la Chişinău! A transportat o persoană în regim de urgenţă

Publicat: 29 apr. 2020
ALT=
Elicoperul SMURD Iaşi intervine în comuna Bivolari

SMURD Iaşi continuă să ofere sprijin medical pentru Republica Moldova! O nouă misiune a unui elicoper din cadrul SMURD a avut loc ieri (nr.28 aprilie) în Chişinău. Este cea de-a şasea misiune din acest an a celor de la SMURD. Un pacient a fost transportat între două spitale din Moldova. Bărbatul a fost preluat de la Spitalul Raional Ocniţa şi transportat la Institutul de Medicină Urgenţă din municipiul Chișinău: Tânărul în vârstă de 28 de ani a suferit un politraumatism şi necesită o asistentă specializată.

”În după amiaza zilei de 28 aprilie la Chișinău a avut loc o intervenție aero -medicală a echipajului SMURD Iași pentru un pacient în vârstă de 28 de ani. Bărbatul a fost preluat de la Spitalul Raional Ocnița și transportat la Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău pentru ulterioare îngrijiri medicale. Potrivit medicilor persoana a suportat poli traumatism și necesită asistență specializată. ” menţionează Diana Cimpoesu.

Pe tot parcursul zborului, pacientul a fost monitorizat de personalul medical din cadrul SMURD Iaşi.

Personalul medical din cadrul SMURD Iaşi a monitorizat pacientul pe tot parcursul traseului. Tânărul nu a suferit complicaţii. Elicopterul a aterizat pe stadionul ”Dinamo” şi a fost preluat de o echipă de medici din Republica Moldova

”Pe parcursul zborului acesta a fost strict monitorizat de echipajul aero – medical SMURD Iași, fără de a suporta complicații. Helicopterul a aterizat pe stadionul “Dinamo” din capitală, de unde a fost preluat de o echipă de medici. ”

Este cea de-a şasea operaţiune de acest fel de la începutul anului

SMURD a efectuat mai multe operaţiuni aero-medicale de la începutul anului. De la începutul anului 2020, potrivit IGSU, SMURD a mai oferit spirjin autorităţilor de peste Prut în încă cinci cazuri medicale care reprezentau urgenţe.

”Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2020 această este a șasea operațiune aero -medicală transfrontalieră SMURD, pentru cetățenii Republicii Moldova.” conchide Diana Cimpoesu, medic coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Adauga un comentariu