Prima pagină » Coronavirus » Elveția a luat măsuri extreme din cauza crizei de COVID-19 
Elveția a luat măsuri extreme din cauza crizei de COVID-19 

Elveția a luat măsuri extreme din cauza crizei de COVID-19 

26 oct. 2020, 12:25,
în Coronavirus

Elveția a luat măsuri extreme din cauza crizei de COVID-19. Concret, reanimarea bătrânilor infectați cu Covid-19 poate fi refuzată. Elveția pare a fi paralizată de al doilea val al pandemiei, autoritățile luând măsuri radicale. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 6.592 infectări şi 10 decese, cu o rată de incidență de 494,9 de cazuri la 100.000 de locuitori, fiind de două ori mai mare decât în Italia şi în Austria și de cinci ori mai mare decât în Germania.

Medicii elvețieni ar putea să renunțe să mai trateze bătrânii care au COVID.

Elveția a luat măsuri extreme din cauza crizei de COVID-19

Documentul ce prevede reanimarea bătrânilor infectați cu Covid-19, este întocmit de Academia Elveţiană de Ştiinţe Medicale şi de Societatea Elveţiană de Medicină Intensivă și este în vigoare din 20 martie, deşi nu a fost încă adoptat oficial, scrie La Stampa.

”Triajul tratamentelor de terapie intensivă în caz de lipsă de resurse“. La întrebarea care se pune în toate spitalele din întreaga lume, Elveția răspunde: “La nivelul B, în caz de indisponibilitate a paturilor la terapie intensivă nu ar trebui făcută nicio resuscitare cardiopulmonară”.

În interiorul documentului sunt enumerate precis tipurile de pacienţi destinaţi să nu fie internaţi în secţia de terapie intensivă: “Vârsta de peste 85 de ani. Vârsta de peste 75 de ani însoţită de cel puţîn unul dintre următoarele criterii: ciroză hepatică, insuficienţă renală cronică în stadiul III, insuficienţă cardiacă de clasa NYHA mai mare de 1 şi supravieţuire estimată la mai puţîn de 24 de luni”.

Soarta bătrânilor testați pozitiv cu COVID-19 este în mana medicilor

Medicii vor lua decizia finlală dacă acești oameni vor fi sau nu tratați vă aparține medicilor. Lunea trecută, potrivit celor mai recente date disponibile, în Elveția erau 22.301 de paturi, dintre care 6.353 încă libere. Cu 586 de pacienți internați pentru COVID-19, dintre care 97 la Terapie Intensivă și 29 intubați.

”Fiecare decizie revine comitetelor de etică din spitale. Nu am informații că s-a întâmplat deja, dar suntem foarte îngrijorați”, spune președintele Ordinului Doctorilor din Cantonul Ticino, Franco Denti.

Cine nu va mai avea acces în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021

Dupa Elveția și Marea Britanie a luat masuri extreme pentru crearea unui stat mai sigur. Ministerul de Interne al Marii Britanii a făcut un anunț surprinzător: toți cetățenii UE, printre care și românii, care au condamnări penale mai mari de un an de închisoare nu vor mai avea acces în Regatul Unit de la 1 ianuarie 2021.

Potrivit unui comunicat dat de Ministerul de Interne și citat de BBC, persoanele condamnate la peste un an de închisoare nu vor mai avea acces pe teritoriul Regatului Unit începând cu 1 ianuarie 2021. Această restricție intră în vigoare odată cu încetarea libertăţii de mişcare în Regatul Unit, ca urmare a ieşirii din UE.

„Pentru prea mult timp, regulile UE ne-au forţat să primim în ţară infractori periculoşi din străînătate, care abuzează de valorile noastre şi ne ameninţă stilul de viaţă. Marea Britanie vă fi mai sigură mulţumită unui control mai ferm şi mai corect la graniţă safer, unde infractorii din străînătate vor fi supuşi aceloraşi reguli, indiferent de naţionalitate”, a declarat Priti Patel, ministrul britanic de Interne, notează BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024