Actualitate

Emilian Imbri: „Avem solicitări și reclamații că nu internăm oameni!“

Publicat: 07 iul. 2020
Emilian Imbri vorbește la microfon
Emilian Imbri a declarat că autoritățile trebuie să ia urgent măsuri pentru că din acest moment numărul infectărilor cu noul coronavirus s-ar putea dubla într-un timp foarte scurt

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, Emilian Imbri, a declarat astăzi că Direcția de Sănătate Publică (DSP) efectuează un control în spitalul pe care îl conduce. Controlul DSP a venit ca urmare a unoor plângeri făcute de niște persoane care au susținut că nu sunt internate.

„Dumnealor țineau cu tot dinadinsul să se interneze, pentru că vor să fie sigur că vor fi tratați. Iată și paradoxul situației”, a precizat medicul.

Managerul Spitalului „Victor Babeș” a precizat că nu a avut pacienți asimptomatici care să-și dorească plece astăzi din spital.

„Au avut în primele zile cei care au fost tentați de noutatea acestui procedeu și de faptul că nu le venea să creadă că sunt liberi să plece când vor ei, și-au făcut câțiva cerere și au plecat în weekend. Azi n-am avut cereri de plecare. Majoritatea așteaptă totuși să se împlinească zilele prevăzute în metodologie, ca să fie și ei mai liniștiți când pleacă. Au părăsit spitalul cam 23 de persoane până azi, din cei care au solicitat. Și dintre aceste persoane erau în a șaptea, a opta zi, n-ar mai fi avut mult de stat”, a precizat dr. Emilian Imbri.

Emilian Imbri: Număr constant de cazuri

Emilian Imbri susține că lucrurile s-au limpezit și acum are solicitări și reclamații pe motiv că nu-i internează.

„Acum am un control de la DSP, pentru că am ezitat să internăm suspecți și dumnealor țineau cu tot dinadinsul să se interneze, pentru că vor să fie sigur că vor fi tratați. Iată și paradoxul situației”, a adăugat managerul de la „Victor Babeș”.

În ceea ce privește bilanțul cazurilor de astăzi, medicul a spus că nu ne apropiem de imunitatea de turmă: „Față de numărul total al populației, îmbolnăvirile sunt în număr destul de mic ca să spui că obții o imunitate. Din ce știu de la specialiști, și colegi de-ai mei care sunt foarte buni în această ramură și din ce au aflat din afară, imunitatea se pare că nu ține foarte mult. Două-trei luni ar fi perioada în care poți fi sigur că nu te reîmbolnăvești. Dar urmează să mai afle oamenii de știință despre acest virus și atunci o să știm”.

„Noi avem în continuare în spital un număr constant de paturi ocupate, poate chiar azi mai mic decât ieri. Avem doar 270 de pacienți internați, față de ieri, alaltăieri când aveam în jur de 300”, a adăugat Emilian Imbri.

Oamenii nu mai țin cont de restricții

Medicul consideră că suntem în continuare într-o perioadă de transmitere comunitară și de focare noi, care transmit printr-o „precauție mai puțin precaută“, adică printr-o ignorare a unor lucruri, care acum o săptămână, două poate erau mai în atenția populației.

„Uitați-vă la ce a anunțat oficial Anglia. În weekend au fost băute un număr de halbe de bere egal cu ce se întâmpla înainte într-un sezon întreg. Cum să nu te duci la terasă, la litoral, să te pierzi în valuri și în spume? Asta e situația, din păcate, va trebui să facem față și efectelor”, a subliniat managerul Spitalului clinic „Victor Babeș”.

 

Comentarii
  • Oare cate concedii medicale ati dat pe nedrept,cate internari?Indiferent de boala, trebuie sa va vedeti de pacient si nu de caculele politice.Ce va intereseaza halbele baute in Anglia?Nici macar halbele baute de guvernantii nostri n-ar trebui sa va intereseze ci sanatatea lor,mai ales…….,indiferent de apartenenta politica.

Adauga un comentariu