Actualitate

Emmanuel Macron a pierdut alegerile din Franța. Lovitură dură încasată de președinte

Publicat: 20 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Emmanuel Macron a pierdut alegerile din Franța. Lovitură dură încasată de președinte
Emmanuel Macron a pierdut aceste alegeri din Franța, existând tensiuni politice fără precedent

La mai puțin de două luni după ce a fost reales președinte, Emmanuel Macron a pierdut alegerile din Franța. Președintele a pierdut majoritatea din Adunarea Naționale Franceze în urma unei performanțe puternice a unei alianțe de stânga și a extremei drepte.

Asta după ce în urmă cu câteva săptămâni a fost ales președintele Franței pentru un al doilea mandat.

Emmanuel Macron a pierdut alegerile din Franța

Emmanuel Macron a pierdut alegerile din Franța, iar coaliția sa de centru a pierdut zeci de locuri la alegeri care au lăsat politica franceză fragmentată. Premierul pe care l-a numit abia recent, Elisabeth Borne, a spus că situația este fără precedent. O furtună a lovit Parisul când se întorcea la reședința ei Matignon de la o lungă întâlnire la palatul prezidențial Élysée pentru a spune că Franța modernă nu a văzut niciodată o Adunare Națională ca aceasta.

„Această situație reprezintă un risc pentru țara noastră, având în vedere riscurile cu care ne confruntăm la nivel național și internațional”, a spus ea. „Vom lucra de mâine pentru a construi o majoritate de lucru”.

Asta pare o întindere atunci când celelalte două grupuri mai mari din Adunare nu sunt nici pe departe interesate de colaborare. Ministrul Economiei, Bruno Le Maire, a fost ferm că Franța nu este neguvernabilă, dar a spus că va necesita multă imaginație. Liderul de extremă stângă, Jean-Luc Mélenchon, se bucura de succesul său în reunirea partidelor mainstream din stânga cu comuniștii și verzii într-o alianță numită Nupes.

Nimeni nu poate face majoritatea singur în Franța

Între timp, Marine Le Pen și partidul ei de extremă-dreapta Mitingul Național erau, de asemenea, într-o dispoziție jubiloasă, după ce au transformat opt ​​locuri în 89. Oamenii au vorbit, a spus ea: Aventura lui Macron a lui Emmanuel s-a încheiat și el a fost trimis într-un guvern minoritar.

Ce spune opoziția că Emmanuel Macron a pierdut alegerile din Franța

Într-un discurs încurajator adresat susținătorilor săi, Mélenchon a spus că rezultatul a marcat eșecul moral al „Macronie”, acuzând partidul de guvernământ că a activat extrema dreaptă, refuzând să ofere îndrumări clare în locurile în care stânga alerga cap la cap cu Marine Le.  Într-o recunoaștere tacită că este puțin probabil să-și atingă ambiția de prim-ministru, liderul de extremă stânga a spus că acum își schimbă rolul în luptă: „Angajamentul meu este și va rămâne în fruntea rândurilor tale până la ultima suflare dacă vrei.”

Jean-Luc Mélenchon spune că Macron se confruntă cu o „înfrângere totală” în timp ce el și Marine Le Pen sărbătoresc câștigurile proiectate

Dar, nefiind candidat pentru un loc, nu va fi prezent în Adunarea Naţională. În urmă cu cinci ani, Emmanuel Macron a valorificat un val de optimism, aducând o nouă cohortă de parlamentari din societatea civilă. Noile chipuri au apărut de data aceasta din Nupes și Raliul Național.

Printre parlamentarii aleși pentru Nupes, care înseamnă Noua Uniune Populară Ecologică și Socială, se numără o cameristă de hotel care și-a condus colegii într-o luptă pentru salarii și condiții mai bune. Rachel Keke a promis că va dansa în Adunare dacă reușește să-l învingă pe un fost ministru al sportului. Vă aducem aminte faptul că Emmanuel Macron a fost întâmpinat de Nicolae Ciucă și de președintele Klaus Iohannis în vizita pe care a avut-o în România. Așadar, vizita din Ucraina nu l-a ajutat pe Emmanuel Macron să câștige alegerile din Franța.

Comentarii
Adauga un comentariu