Boli si tratamente

Epidemia de bruceloză care a izbucnit în China a ajuns la peste 6.000 de cazuri

Publicat: 06 nov. 2020
recoltare bruceloza
Bruceloză, o boală bacteriană cu simptome asemănătoare gripei, a infectat peste 6.000 de persoane într-un singur focar din nord-vestul Chinei.

Bruceloză, o boală bacteriană cu simptome asemănătoare gripei, a infectat peste 6.000 de persoane într-un singur focar din nord-vestul Chinei.

De obicei cauzată de contactul cu animale, focarul din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, s-a datorat unei manipulari incorecte de la o fabrică de vaccinuri, potrivit Comisiei de sănătate a Lanzhou. Oamenii sunt în continuare tratați la spitale, chiar dacă focarul a avut loc acum un an.

Corpul legislativ superior din China a adoptat o lege luna trecută pentru a stabili protocoale pentru prevenirea și controlul riscurilor de biosecuritate și sisteme de răspuns la riscuri, inclusiv focarele bruște.

Ce este bruceloza

Bruceloza este o boală infecțioasă zoonotică sau o boală de la animale care se poate răspândi la oameni. Este cauzată de o bacterie care afectează oile, caprele, bovinele, porcii și chiar câinii și este raportată în multe țări.

Oamenii, în general, suferă de boala dupa contactul direct cu animalele infectate, prin consumul de produse de origine animală contaminate, cum ar fi laptele sau brânza nepasteurizată, sau prin inhalarea agenților aerieni.

Transmiterea de la om la om este extrem de rară, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Simptomele la om includ febra și slăbiciune, care apar în câteva săptămâni. Rata mortalității este scăzută, deși complicațiile ar putea duce la deces. Unele simptome, cum ar fi durerile articulare, pot deveni cronice și nu dispar niciodată.

Ce s-a intamplat in Lanzhou?

Ultimul focar din Lanzhou a fost descoperit pentru prima dată în noiembrie 2019, când unii studenți de la Institutul de cercetare veterinară din Lanzhou au testat pozitiv pentru bruceloză. Până la sfârșitul lunii decembrie, cel puțin 181 de persoane de la institut fuseseră infectate, potrivit autorității sanitare provinciale.

Focarul s-a răspândit chiar în provincia Heilongjiang din colțul nord-estic al Chinei, unde 13 persoane care au lucrat la institutul veterinar în august 2019 au dat rezultate pozitive, a informat presa de stat.

Guvernul a testat 55.725 de persoane din oraș, dintre care 6.620 sunt pozitive pentru bruceloză până în prezent, a declarat guvernul Lanzhou într-o conferință de presă, potrivit unui raport publicat joi de Global Times.

Focarul a avut loc la o fabrică biofarmaceutică deținută de China Animal Husbandry Industry Co, listată în Shanghai, potrivit unui comunicat al Comisiei de sănătate din Lanzhou, din septembrie.

Fabrica a folosit dezinfectanți expirați în iulie-august 2019 pentru a face vaccinuri împotriva brucelozei, lăsând bacteriile în gazele reziduale. Gazul contaminat a format ulterior aerosoli care au derivat în direcția vântului către institutul veterinar.

Bruceloza este comuna in China

Aproximativ o jumătate de milion de persoane infectate sunt raportate în fiecare an în întreaga lume, China prezentând de obicei zeci de mii.

În 2019, China a raportat 44.036 de cazuri cu un singur deces, în creștere față de 37.947 de cazuri și zero decese cu un an mai devreme.

Primele cazuri raportate în China au fost în orașul sud-vestic Chongqing, în 1905. China a cunoscut o epidemie mare de bruceloză în anii 1950 și 1960, potrivit presei de stat.

Bruceloza este mai frecventă în zonele pastorale din vestul și nordul Chinei. Este clasificată ca boală infecțioasă de clasa B într-un sistem pe trei niveluri.

Anul trecut, China a raportat peste 10 milioane de cazuri de boli infecțioase, inclusiv bruceloză, scarlatină, dizenterie și dengue.

Comentarii
  • ft mortii ma ti china sa va ia dracu china criminala planetei sa va nimiceasaca dumnezeu sa ia dracu china ca sa mai traim si noi pe pamantul asta , hoaaaaaaaax china comunista, numai din china vin toate epidemiile intentionat , intentionat Partidul Comunist al Chinei NE OMOARA , INTENTIONAT CHINA IMPRASTIE VIRUSII DE LABORATOARE ARME BIOLOGICE, trebuie interzise in romania toate importurile din china, murim toti din cauza chinei, trebuie inchise toate magazinele chinezesti sunt infectate cu virusii de laborator ai chinei si sut in kur la chinezi

  • Romania trebuie sa inchida granitele cu China, ce nevoie avem de chinezi in romania sau de produsele chinezesti aaaaaaaaaaa caca-turi care nici nu le cumperi bine si se strica dar avem nevoie de pandemii chinezesti sa murim toti sa ajungem cate o mie de morti pe zi sa ne arunce in saci in gropi comune ca pe niste gunoaie, sa murim si de foame si de boala sugur avem nevoie , sa ramana deschise granitele numai cu tarile Europene ca suntem in Europa China ce sa caute in Romania, e tara asiatica comunista, moarte chinei

Adauga un comentariu