Titlurile zilei

Erou la 14 ani! Un puști din Iași a sărit la gâtul tatălui său când a văzut că acesta îi violează sora mai mică! Aseară, copiii au scăpat din casa groazei!

Publicat: 18 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Erou la 14 ani Un puști din Iași a sărit la gâtul tatălui său când a văzut că acesta îi violează sora mai mică Aseară copiii au scăpat din casa groazei
child safety, child abuse generic

Scene incredibile la Iași. Un puști de 14 ani poate fi numit erou după ce a sărit la gâtul tatălui său când a văzut că acesta îi violează sora. Copila de doar 13 ani a fost batjocorită chiar de cel care i-a dat viață. Ieri, coșmarul fetei și a fratelui ei s-a terminat. Ambii au fost luați din casa groazei și internați în regim de urgență într-un centru din cadrul DGASPC Iași

Unde este iadul? Cu siguranță pe Pământ. În timp ce unii copii așteaptă cu sufletul la gură sărbătorile de iarnă, cadouri și jucării, alții trec prin clipe ce cu greu pot fi descrise în cuvinte. Astăzi vorbim despre Andreea și Andrei. Așa îi vom numi pe doi puști din comuna ieșeană Andrieșeni care au simțit pe pielea lor ce înseamnă răul. Părintele este cel care trebuie să-și țină puii sub aripi și să-i ocrotească. Nu mereu este însă așa. Andreea a fost umilită, siluită, lovită și distrusă fizic și emoțional chiar de cel care a adus-o pe lume. Luni seara, tatăl Andreei avea deja prea multe pahare de alcool date peste cap. A vrut să-și potolească cele mai negre pofte și nu l-a interesat că cea de care vrea să profite este chiar fiica lui. I-a cerut de mai multe ori să întrețină relații intime cu el, însă ea a refuzat. A tăbărât peste ea, a dezbrăcat-o, lovit-o și violat-o.

Salvată de frate

La scurt timp, în cameră a intrat fratele copilei. Văzând ce se întâmplă, a sărit în capul tatălui său pentru a-și salva sora. Ulterior, frații au mers să ceară ajutor la casa unor rude din apropiere. După ce au aflat ce s-a întâmplat, rudele copiilor i-au sfătuit să anunțe Poliția. Ieri după prânz, fata a sunat la 112 și a povestit ce s-a întâmplat. Imediat un echipaj a ajuns în zonă și i-a ridicat pe cei doi copii. După ce oamenii legii au aflat povestea, minorii au fost luați și duși la o Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. Acolo, ambii au fost examinați. Mai apoi, anchetatorii au luat legătura cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași.

„Este vorba despre doi minori care au fost internați în regim de urgență. Aceștia vor fi consiliați și supravegheați de personalul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului. Deocamdată s-a luat măsura ridicării imediate din familie”, a precizat aseară Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

Astfel, cei doi frați vor petrece cel mai probabil sărbătorile de iarnă într-un centru. Tatăl lor însă are mari șanse să ajungă curând în spatele gratiilor, chiar dacă deocamdată este cercetat în stare de libertate.

„Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 despre faptul că o minoră ar fi fost agresată sexual. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de viol și violență în familie. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul va petrece ani grei în spatele gratiilor.

Acum câteva zile, alt caz

În urmă cu doar câteva zile, un alt caz, tras parcă la indigo, s-a petrecut în comuna Gropnița. Acolo, o tânără de 20 de ani avea să treacă prin cele mai cumplite clipe din viața ei. Aproape de miezul nopții, tânăra s-a trezit cu tatăl ei în pat. Bărbatul a sărit practic pe ea, i-a rupt lenjeria intimă și a forțat-o să întrețină mai multe raporturi intime. Spre dimineață, fata a reușit să scape profitând de neatenția tatălui. A fugit până la casa bunicilor și a povestit prin ce a trecut. De povestea terifiantă a aflat și mama fetei. După ce oamenii legii au fost sesizați despre întâmplare, s-a deschis imediat un dosar penal, iar tatăl incestuos a fost ridicat. Ulterior, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au decis arestarea individului suspectat că și-a batjocorit propria fiică. Cel mai probabil și cu tatăl din Andrieșeni se va întâmpla același lucru în scurt timp. În sat bărbatul este cunoscut fiind consumator de alcool. Mai mult decât atât, acesta a divorțat de soție, se pare că tot din această cauză. El îi avea în grijă însă pe cei doi copii.

Adauga un comentariu