Sport

Este cel mai tare transfer din Liga I, din ultimii ani. Lovitură de teatru. A intrat deja în topul celor mai valoroși jucători din lume

Publicat: 05 nov. 2020
Valentin Mihăilă, cel mai tare transfer și din istoria Universității Craiova
Valentin Mihăilă

Universitatea Craiova a reușit cel mai tare transfer din ultimii ani. Vânzarea lui Valentin Mihăilă a stabilit un record în istoria clubului și mijlocașul de 20 de ani a intrat în TOP 100 cei mai valoroși tineri jucători din lume. Cluburile din Liga 1 reușesc tot mai rar să vândă jucători la cluburile importante din străinătate. Însă Universitatea Craiova a reușit. Clubul din Bănie l-a transferat pe Valentin Mihăilă la Parma și tânărul mijlocaș de bandă a devenit singurul jucător român care a prins TOP 100 cei mai valoroși tineri jucători din România.

Cel mai tare transfer făcut de un club din Liga I, în ultimii ani

Cei de la CIES Football Observatory au făcut o analiză în baza căreia au alcătuit topul celor mai valoroși 100 de jucători din lume. Au fost luați în calcul doar jucătorii născuți după anul 2000 și Valentin Mihăilă este singurul fotbalist român care a intrat în acest top.
Fostul mijlocaș al Craiovei ocupă locul 82 în acest clasament, cu o valoare estimată la 6,7 milioane de euro. Se dovedește astfel că a fost un transfer tare inclusiv pentru Parma, care pare că a reușit să ia un jucător de mare perspectivă.
Primele trei locuri în topul celor mai tari tineri din fotbalul mondial sunt ocupate de Alphonso Davies (Bayern, 180,4 milioane de euro), Jadon Sancho (Borussia Dortmund, 125,6 milioane de euro) și Ansu Fati (FC Barcelona, 122,7 milioane de euro).

Cota lui Valentin Mihăilă i-a explodat după super transferul la AC Parma

Transferul la AC Parma a avut impact și asupra cotei lui Valentin Mihăilă. Pe transfermarkt.com, valoarea estimată a mijlocașului stânga este de 6 milioane de euro. Înainte de transfer, Valentin Mihăilă se bucura de o cotă de 2,5 milioane de euro.
Dacă ar fi convocat de Mirel Rădoi, Valentin Mihăilă ar fi al doilea cel mai valoros jucător de la echipa națională, după Răzvan Marin, a cărui valoare estimată este de 10 milioane de euro.

Valentin Mihăilă, cel mai tare transfer și din istoria Universității Craiova

Prin plecarea la Parma, Valentin Mihăilă a stabilit un record în istoria Universității Craiova. Tânărul jucător a costat 8,5 milioane de euro și a devenit astfel cel mai tare transfer din istoria clubului din Bănie. Vechiul record era deținut de Alexandru Mitriță, pentru care New York City a plătit 8 milioane de euro.
Valentin Mihăilă este cel mai important transfer făcut de o echipă din Liga 1, în ultimii 4 ani. Ultimul jucător care s-a transferat pe o sumă importantă era Nicolae Stanciu, în vara lui 2016, când Anderlecht i-a plătit FCSB-ului nu mai puțin de 9,7 milioane de euro.

Adauga un comentariu