Economic Local

Este coadă la agențiile de turism din Iași! Banii strânși în pandemie sunt investiți în vacanțe de lux

Publicat: 22 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este coadă la agențiile de turism din Iași Banii strânși în pandemie sunt investiți în vacanțe de lux
Ieșenii pleacă în vacanțele de Paște în Egipt, Dubai sau Turcia

Ieșenii vor petrece vacanțele de Paște în străinătate, pentru care au plătit și 4.000 de euro. Dubai, Egipt și Turcia sunt printre destinațiile preferate ale ieșenilor de sărbătorile pascale

Ieșenii petrec vacanțele de Paște în străinătate, în țări precum Dubai, Egipt și Turcia. Au plătit pentru vacanțe scumpe, care ajung și la 3.000-4.000 de euro pentru două persoane în Dubai. Aceleași prețuri se practică și în Turcia, unde ieșenii vor petrece vacanțele de Paște, în condiții de lux. Un ieșean care va pleca cu familia în Turcia, de Paște, a plătit 3.000 de euro pentru o vacanță de 7 zile.

”Acum toată lumea pleacă de Paște în străinătate. E nebunie cu vacanțele, nu mai sunt locuri în avion. Foarte multă lume a călătorit în perioada asta, spre deosebire de alți ani, când nu era așa mare interesul. Multe rezervări sunt și în Bulgaria, Turcia, dar cu prețuri mai mari ca anul trecut. De exemplu, în Turcia, un client care s-a cazat anul trecut la un hotel de 4 stele, plătește cu 300 de euro mai mult în acest an”, susține Larisa Chirilă, agent de turism.

O parte dintre ieșenii care pleacă în Egipt au găsit oferte potrivite bugetului. În această țară, pentru 7 nopți de cazare, două persoane, prețul este de 800 de euro.

Ieșenii care pleacă în vacanțele de Paște în Dubai plătesc mii de euro

Dubai este în continuare o destinație foarte căutată de ieșeni în acest an. Aceștia au achiziționat vacanțe de lux pentru care au plătit între 3.000 și 4.000 de euro, două persoane, pentru o săptămână, Dubai fiind o destinație ultra-exclusivistă. Pentru că ofertele din străinătate sunt mai bune decât cele din țară, mulți turiști ieșeni preferă să petreacă vacanțele în străinătate.

”La noi în țară, la un hotel prin Venus, plătești 9.000 de lei, aproximativ 2.000 de euro, pentru o vacanță de 2 adulți și 2 copii all-inclusive, o săptămână, în luna iulie. Cu banii ăștia mergi în Turcia. Hotelurile din țară, foarte căutate, de două stele, care erau puțin mai ieftine, acum nu le mai găsești sub 1.000 de lei, două persoane, pe noapte. Sunt persoane care așteaptă să primească voucherele de vacanță. Acestea vor veni cel mai probabil pe la sfârșitul lunii mai”, spune Larisa Chirilă, agent de turism.

Anul trecut, un avocat din Iași i-a cumpărat iubitei o vacanță de lux în Maldive.

Larisa Chirilă: ”Multă lume vrea să meargă la Praga”

În ultimii ani a crescut interesul ieșenilor pentru vacanțele în Europa, mai ales. Destinații precum Muntenegru, Croația sau Cehia și Portugalia sunt tot mai căutate, însă, din cauza lipsei zborurilor directe din Iași, mulți preferă să călătorească cu mașina.

”Mulți vor să meargă în Muntenegru, dar pentru că nu sunt zboruri din Iași, se duc cu mașina. Zboruri spre Croația și Muntenegru sunt, dar din București, cu biletele foarte scumpe, respectiv 400 de euro zborul. Multă lume vrea să meargă la Praga pentru că sunt disponibile din Iași zbouri directe spre Praga, capitala Cehiei, care, dus-întors, sunt 60 de euro pentru o persoană, o ofertă foarte bună. Toată lumea întreabă de această destinație. Iar perioada pentru vacanță este de joi până duminică. Mulți ieșeni vor să meargă în Portugalia, dar nu ai variante din Iași. Biletele sunt scumpe din București. Pe Istanbul va fi o rută nouă și cu siguranță va fi cerere pentru această destinație”, mai spune Larisa Chirilă.

Bulgaria și Grecia vor fi căutate de ieșeni în perioada verii

Turiștii ieșeni au mai plătit în acest an pentru vacanțe în Bulgaria. Astfel, o vacanță la un hotel de 5 stele, pentru două persoane și un copil, pentru o săptămână, a costat 1.300 de euro. Vacanța la un hotel de 3 stele, tot pentru aceeași perioadă și același număr de persoane, în Bulgaria, costă 600 de euro. Specialiștii în turism mai spun că și anul acesta Grecia și Cipru vor fi printre destinațiile de vacanță preferate de turiștii din Iași.

”Suntem întrebați și de aceste destinații care au fost foarte căutate în anii trecuți. Înainte să înceapă războiul erau multe solicitări din partea clienților. O perioadă nu au mai sunat, iar acum cer din nou ofertele disponibile, întreabă de diverse destinații”, spune Ioana Costin, agent de turism.

O femeie din Iași care trebuia să plece în SUA a dat în judecată compania aeriană pentru că a pierdut zborul de legătură. Ieșenii care pleacă în vacanțele din străinătate, de Paște, trebuie să verifice restricțiile privind pandemia și condițiile privind accesul în țările respective.

Adauga un comentariu