International

Este oficial! Donald Trump este candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din Statele Unite

Publicat: 24 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este oficial Donald Trump este candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din Statele Unite

Preşedintele SUA, Donald Trump, a primit, luni, numărul de voturi necesare pentru învestirea oficială în poziţia de candidat al Partidului Republican, la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Cei aproximativ 330 delegaţi republicani reuniţi la Charlotte, Carolina de Nord, l-au desemnat pe Trump drept candidatul Partidului, în prima zi a Convenţiei Naţionale a acestei formaţiuni.

Unul câte unul, reprezentanţii republicani ai fiecăruia dintre cele 50 de state şi-au anunţat sprijinul pentru preşedinte. Pragul de 1.276 de voturi necesare pentru desemnare a fost atins la puţin timp după prânz, ora locală.

Potrivit AFP, la câteva minute după nominalizare, Donald Trump a ajuns la Charlotte.

Este oficial! Donald Trump este candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din Statele Unite

Într-un mesaj pe Twitter, de la bordul Air Force One, el s-a arătat indignat că posturile de televiziune CNN şi MSNBC nu transmit în direct această procedură de vot, stat cu stat.

”Fake News! Iată cu cine trebuie să lupte Partidul Republican”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Anterior, Mike Pence a fost la rândul său redesemnat de Partidul Republican drept candidat la funcţia de vicepreşedinte al SUA.

”America are nevoie de încă patru ani cu Donald Trump la Casa Albă”, a spus Mike Pence într-un scurt discurs.

Panică la Casa Albă după ce o dronă s-a apropriat periculos de avionul în care se află Donald Trump

Au fost momente de panică pentru Casa Alba, asta după ce o dronă s-a apropriat periculos de avionul în care se află Donald Trump. Se pare că drona încă nu a fost identificată. Incidentul este investigat de Pentagon pentru a putea descoperi cui  îi aparţinea drona.

Incidentul a avut loc duminică, 17 august 2020 (ora SUA), în momentul în care avionul preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, pregătea o aterizare pe o bază aeriană situată în oraşul Washington. Conform informaţiilor relatate în presa de peste ocean, avionul preşedintelui SUA se pregătea să aterizeze la Baza aeriană Andrews. Donald Trump venea dintr-o deplasare din zona golfului Bedminster, New Jersey/

Conform informaţiilor, drona aproape a lovit avionul prezidenţial

Avionul președintelui Donald Trump a fost aproape lovit de ceea ce părea a fi o mică dronă în timp ce s-a apropiat de un aeroport în apropiere de Washington duminică seara, potrivit mai multor persoane aflate la bordul Air Force One.

Dispozitivul, care era galben și negru și avea forma unei cruci, se afla în partea dreaptă a avionului.
Serviciul Secret nu a răspuns imediat luni la o solicitare de confirmare a rapoartelor. Comandamentul de apărare aerospațială din America de Nord, care coordonează problemele de securitate aeriană din America de Nord, a trimis întrebări Serviciului Secret. Administrația Aviației Federale a trimis Forțelor Aeriene întrebări cu privire la acest aspect.

Deși în mod notoriu a fost dificil pentru anchetatorii din cadrul aviației să verifice astfel de evenimente trecătoare, se pare că este printre miile de astfel de incidente de siguranță care implică dispozitive fără pilot din SUA, care au solicitat apeluri ale agențiilor de aplicare a legii și de securitate internă pentru măsuri mai mari de restricţionare a utilizării acestora. Trump zbura în Boeing Co 757 modificat, cunoscut sub numele de Air Force One.

Adauga un comentariu