International

Preşedintele Donald Trump, despre graţierea unei persoane „foarte, foarte importantă”

Publicat: 18 aug. 2020
Donald Trump cu mască
Donald Trump, președintele SUA

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a precizat luni, 17 august 2020, că va graţia marţi o persoană „foarte, foarte importantă”. Şeful de la Casa Alba a precizat că graţiatul nu va fi informatorul Edward Snowden sau fostul consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn, informează Reuters.

„Voi graţia mâine (marţi) pe cineva foarte, foarte important”, le-a spus Trump reporterilor de la bordul Air Force One.

O persoană „foarte, foarte importanţă” va fi graţiată de preşedintele SUA

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii, într-o declaraţie de presă a susținut că va fi graţiată o persoană extrem de importantă. Însă, mai multe informaţii despre acest subiect nu a dorit să acorde, ci doar s-a rezumat la a spune că acesta nu va fi Flynn sau Snowden.

Sâmbătă, șeful de la Casa Albă a susținut că ia în considerare graţierea lui Snowden, care în anul 2013 a furnizat o multitudine de dosare secrete unor organizaţii de presă care au scos la suprafață ample operaţiuni de supraveghere la nivel intern şi extern întreprinse de NSA.

Edward Snowden este un fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a Statelor Unite ale Americii care trăieşte în acest moment în Rusia şi care a fost acuzat pentru divulgare de informaţii secrete.

Michael Flynn, fostul Consilier pe probleme de securitate națională al Statelor Unite a pledat de două ori vinovat pentru că a minţit autoritățile americane. Acesta a ascuns adevărul Biroului Federal de Investigații în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul de atunci al Rusiei, Serghei Kisliak.

Departamentul de Justiţie american a căutat să renunţe la dosarul penal contra fostului consilier în urma presiunilor din partea lui Donald Trump şi a aliaţilor săi.

În urmă cu o lună, președintele Trump a făcut uz de puterile sale prezidenţiale pentru a-i comuta pedeapsa vechiului său prieten şi consilier Roger Stone. Acesta a fost declarat vinovat în noiembrie 2019 pentru că a minţit Congresul şi pentru corupere de martor în cadrul anchetei privind posibile legături între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia în alegerile din anul 2016.

Doliu uriaș la Casa Albă. Robert, fratele lui Donald Trump, a murit

Doliu uriaș la Casa Albă. Robert Trump, fratele mai mic al preşedintelui Donald Trump, a încetat din viaţă la vârsta de 71 de ani, relatează CNN.

Fratele președintelui Statelor Unite ale Americii, Robert Trump, a murit sâmbătă, 15 august 2020, la un spital din New York. Șeful de la Casa Albă a făcut anunțul.

”Minunatul meu frate Robert a murit în această noapte. Nu a fost doar fratele meu, ci şi cel mai bun prieten al meu. Ne va lipsi enorm, dar ne vom întâlni din nou. Amintirea lui va trăi mai departe în inima mea pentru totdeauna. Robert, te iubesc. Odihneşte-te în pace”, a fost mesajul preşedintelui american.

Președintele Donald Trump este aşteptat să participe la funeraliile fratelui său. Pentru moment nu sunt puse la dispoziție detalii. Potrivit CNN, o sursă apropiată situaţiei a precizat faptul că preşedintele a dictat personal declaraţia transmisă de Casa Albă cu referire la fratele său.

„Unchiule Robert, te iubim. Eşti prezent în inimile şi în rugăciunile noastre”, a scris pe Twitter Ivanka Trump.

Donald Trump şi-a vizitat fratele cu puțin timp înainte să treacă la cele veșnice, internat la New York-Presbyterian Hospital din Manhattan. Se știa faptul că Robert era bolnav de foarte multe luni. Bărbatul era spitalizat la Weil Cornell din New York și conform primelor informații se crede că ar fi suferit o sângerare cerebrală din cauza unei căzături care i-a fost fatală.

Robert Trump este cel mai mic dintre cei cinci copii pe care i-au avut Fred și Mary Anne Trump. Donald Trump a avut doi frați și două surori. Acum patru ani, Robert a fost un mare susținător al intrării fratelui său mai mare în cursa pentru Casa Albă.

Adauga un comentariu