Actualitate

Este oficial! Moțiunea de cenzură nu se mai dezbate, decât după o decizie a CCR

Publicat: 01 sept. 2020
Este oficial! Moțiunea de cenzură nu se mai dezbate, decât după o decizie a CCR
Este oficial! Moțiunea de cenzură nu se mai dezbate, decât după o decizie a CCR

Este oficial! Moțiunea de cenzură nu se mai dezbate, decât după o decizie a CCR. Marți, după decizia Consililui Politic Naţional al PSD, este cunoscut faptul că moțiunea de cenzură nu se mai dezbate în Parlament, decât după ce Curtea Constituțională ia o decizie. Acest fapt este anunțat de către Alfred Simonis, liderul deputaţilor social-democraţi.

„Legat de moţiunea de cenzură, decizia Consiliului Politic Naţional a fost aceea de a nu mai dezbate această moţiune înainte de o decizie a Curţii Constituţionale pentru că, ştiţi foarte bine, a fost depusă în sesiune extraordinară şi trecerea ei, dezbaterea ei în sesiune ordinară ar putea să aibă elemente de neconstituţionalitate. Prin urmare, nu se mai dezbate în perioada următoare până la o decizie a Curţii Constituţionale moţiunea de cenzură”, a precizat Simonis, după şedinţa conducerii PSD.

Acesta este de părere că, în acest moment, este prea devreme ca PSD să aibă în plan iniţierea unei alte moţiuni de cenzură.

„Suntem la o zi distanţă de confirmarea majorităţii pe care PNL cu USR, PMP şi UDMR şi cu alte grupuri parlamentare au demonstrat-o în Parlamentul României. Cred că e prea devreme să discutăm în acest moment de o altă moţiune de cenzură”, a completat Simonis.

Luni, şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc din lipsa cvorumului. În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

Care este motivul pentru care Carmen Dan a absentat la votul pentru moțiunea de cenzură? Este oficial! Moțiunea de cenzură nu se mai dezbate, decât după o decizie a CCR

Carmen Dan a reacționat la declarația dată de președintele PSD Marcel Ciolacu, referitoare la membrii care au lipsit la votul pentru moțiunea de cenzură.

Marcel Ciolacu a declarat că mâine are în plan să propună excluderea tuturor membrilor care nu au fost prezenți la vot, incluzând-o și pe Carmen Dan, fostul ministru de Interne.

„Nu vreau să citesc mesajele publice în nota aceasta, mi-e greu să cred că pot fi acuzată de trădare. A fost povestea aceea cu butonul de la care se acțonează, vă asigur că povestea cu butonul nu se aplică în ceea ce mă privește. Sunt într-o situație în care nu doresc nimănui să fie și într-o astfel de situație nu am altă conduită decât aceea de a respecta prevederile legale”, a declarat Carmen Dan.

Motivul: Carmen Dan este contact direct cu mama ei, care este infectată cu SARS-CoV-2

Fostul ministru de Interne a arătat că mama ei este infectată cu noul coronavirus, iar ea este contact direct. Astfel, nu a putut părăsi locuința, deoarece se află în carantină la domiciliu timp de 14 zile.

„Prevederile legale spun că în momentul în care sunt contact direct al unei persoane depistate pozitiv, în mod obligatoriu trebuie să intru în carantină 14 zile la domiciliul declarat, în condițiile în care nu prezint simptome. Eu mi-am făcut și testul.

În momentul în care am aflat că mama este pozitivă, la 2 zile după ultimul contact, testul a ieșit negativ, însă medicii mi-au explicat că nu este relevant acest test, acest rezultat, tocmai de aceea se instutuie carantina de 14 zile. În oricare zi dintre acestea mă pot pozitiva”, a transmis Carmen Dan.

Adauga un comentariu