Diete si regimuri

Este rău să beți mai mult de 2 litri de apă pe zi?

Publicat: 25 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este rău să beți mai mult de 2 litri de apă pe zi
Deci, dacă beți trei sau patru litri de apă pe parcursul zilei și nu aveți probleme de sănătate, nu există suprahidratare.

Corpul conține între 60 și 70% apă, în funcție de morfologie. Apa este esențială pentru toate procesele vieții. Este rău să bei mai mult de doi litri de apă pe zi? Iata care este raspunsul!

Potomania se caracterizează printr-o dorință copleșitoare de a bea cantități mari de apă în fiecare zi. Se observă mai degrabă la sportivi. Beau mult pentru a compensa transpirația. În contrast, polidipsia psihogenă este o tulburare psihiatrică care afectează persoanele cu sete excesivă.

Consumul de cantități mari de apă poate provoca suprasolicitarea corpului. Acest lucru poate fi periculos! Nivelul de sodiu din sânge poate deveni insuficient, provocând tulburări de echilibru, vărsături, convulsii sau comă. La o persoană sănătoasă, pe de altă parte, aceste simptome se manifesta doar dacă suprahidratarea apare brusc. Capacitățile corpului nu s-au putut adapta în timp.

Este rău să beți mai mult de 2 litri de apă pe zi?

Totul depinde de starea rinichilor și de sănătatea persoanei. Acest lucru se datorează și consumului simultan de alimente sărate (furnizarea de sodiu). Se estimează că o persoană sănătoasă prezintă un risc de suprahidratare atunci când consumă mai mult de 22 de litri de apă într-o zi. Această valoare este mai mică la o persoană ai cărei rinichi nu funcționează optim. Riscul este crescut dacă apa este ingerată pentru o perioadă scurtă de timp. Corpul are nevoie de timp pentru a se adapta la absorbția masivă a apei.

Deci, dacă beți trei sau patru litri de apă pe parcursul zilei și nu aveți probleme de sănătate, nu există suprahidratare.

Aveți grijă, consumul a mai mult de doi litri de ceai pe zi poate provoca anemie cu deficit de fier. În special, dacă ceaiul este ingerat în timpul meselor. Riscul este o scădere a absorbției fierului din alimente.

Adauga un comentariu