Magazin

Ethrel, stimulentul care ne otraveste rosiile

Publicat: 03 mai 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ethrel stimulentul care ne otraveste rosiile
1
Cei care achizitioneaza rosiile tuguiate cred ca acest tip de legume sunt romanesti. De asemenea, le prefera pentru ca sunt mai gustoase. insa, exista ceva ce nu stiu: nu sunt deloc sanatoase. 
Motul acela reprezinta de fapt o malformatie aparuta in urma utilizarii in exces a urmatoarelor substante: Ethrel – stimulent de coacere (care este ilegal in tara noastra) si 2.4-D – un stimulent si pesticid de tip hormonal. 
„Orice exces duce la acumulare in planta, in fructe si implicit la efecte toxice asupra organismului consumatorului”, declara Floarea Burniche, cercetator Statia de Cercetare Experimentala Buzau.
„Inventivi cum sunt romanii, cei din solarii au constatat ca, daca aplici Ethrel-ul, poti iesi cu rosiile pe piata cu circa 2 saptamani inainte, cand preturile sunt mult mai bune. Acest produs a fost, insa, interzis. Totusi, in momentul de fata nu putem stabili de unde fac ei rost de acest stimulent. Poate gasesc in tarile vecine”, spune reprezentantul ILFV.
in restul tarilor din U.E., nu este interzisa, dar cantitatea admisa este foarte mica, iar comerciantii nu pot abuza, deoarece culturile sunt verificate,  spre deosebire de cele din Romania.
Aceste rosii, din cauza substantelor continute, ingrasa, favorizeaza aparitia cancerului (cresc riscul de cancer de san la femei si cancer testicular sau de prostata la barbati), cresc riscul bolilor hipertensive, a diabetului si a bolilor cardiovasculare. in plus, au efect perturbator hormonal: la baieti scade fertilitatea, iar la fete provoaca aparitia precoce a pubertatii, scrie fitness-nutritie.ro.
Adauga un comentariu