National

Eugen Teodorovici a explicat documentul despre amânarea creşterii pensiilor publicat de Florin Cîțu

Publicat: 08 sept. 2020
Eugen Teodorovici a explicat documentul despre amânarea creşterii pensiilor
Eugen Teodorovici a explicat documentul despre amânarea creşterii pensiilor

Eugen Teodorovici a explicat documentul publicat de Florin Cîțu, document prin care acesta ar fi cerut Guvernului Dăncilă amânarea creşterii pensiilor.

Fost ministru de Finanţe în Guvernul Dăncila, Eugen Teodorovici susţine faptul că Florin Cîțu a dezinformat opinia publică. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Teodorovici menţionează faptul că nu a susţinut şi nici nu a cerut vreodată amânarea creşterii pensiilor cu 40%.

Eugen Teodorovici nu a cerut amânarea creşterii pensiilor

Cu toate că Florin Cîțu a prezentat, în vizita de la Iaşi, un document prin care se arată faptul că Eugen Teodorovici ar fi cerut amânarea creşterii pensiilor, fostul ministru considera că exista o campanie de dezinformare şi ca în mod real el a cerut să se evite angajarea unor cheltuieli suplimentare care sunt nejustificate şi să se crească majorarea veniturilor bugetare pentru a se putea creşte pensiile fără a fi pus în pericol deficitul bugetar.

„O NOTĂ care nu acoperă #INCOMPETENȚA guvernării #PNL!

„FANTASTIK-ul” Cîțu jubila cu o notă confidențială semnată de mine în calitate de ministru al finanțelor, la finalul lunii octombrie 2019, prin care informam GUVERNUL, cum era firesc, cu privire la riscurile NEÎNCADRĂRII în ținta de deficit bugetar de 3% din PIB în situația aplicării unei creșteri a punctului de pensie cu 40% neînsoțită și de măsuri de REDUCERE a cheltuielilor nejustificate și de CREȘTERE a veniturilor bugetare. Iar aceasta este sintetizată în finalul notei, la punctul de PROPUNERI, care viza necesitatea adoptării unui set de #măsuri legislative tocmai pentru a acomoda în #buget creșterea punctului de pensie cu 40%!” mentioneaz Eugen Teodorovici.

Impozitarea pensiilor speciale este necesară

În continuarea postarii, Eugen Teodorovici considera că nu s-a ferit niciodată să declare şi să îşi dorească impozitarea pensiilor speciale sau reducerea cheltuielilor nejustificate şi inutile.

” Și NU m-am ferit niciodată să afirm că măsuri precum impozitarea pensiilor speciale sau reducerea cheltuielilor inutile și nejustificate din administrația publică sunt imperios necesare, așa cum, pe de altă parte, creșterea punctului de pensie cu 40 % este aplicabilă conform legii, în ciuda manipulării practicate cu insistență de un guvern PNL INCOMPETENT și INCAPABIL să vină cu soluții pertinente!”

Guvernarea PNL nu ar trebui să se folosească de acest document ca armă politică

Teodorovici susţine faptul că derogarea deficitului, la nivel de Uniune Europeană, crează o premisă care trebuie să fie valorificata la maxim de România. În acest context, Guvernul PNL nu ar trebui să folosească declaraţiile acestuia ca armă politică.

Iar #guvernarea PNL este ULTIMA care putea folosi acest document ca armă politică de campanie electorală, în condițiile în care flexibilitatea bugetară generată la nivel european de pandemia COVID 19, prin derogarea de la regula de #deficit bugetar de 3% din PIB pentru anii 2020 și 2021, trebuia valorificată la maxim pentru stimularea economiei, pentru investiții și, nu în ultimul rând, pentru creșterea VENITURILOR românilor‼️

Dar guvernul PNL, premierul Orban și ministrul său de finanțe nu au putut mai mult. Sau nu au vrut⁉️ Nu au putut mai mult decât „UMFLAREA” premeditată a deficitului încă din primele două luni ale guvernării, printr-o risipă de „TRIBUTURI” politice și plăți în avans, #împrumuturi record ce au depășit și cele mai pesimiste previziuni ale Comisiei Europene și despre care nimeni nu cere și nimeni nu dă socoteală … ÎNCĂ!

În CONCLUZIE: condițiile din 2019 sunt schimbate acum și nu mai există cerința UE de încadrare în limita de deficit de 3%! Ca urmare, DACĂ ar fi vrut, guvernul Orban putea mări liniștit pensiile cu 40% și putea dubla și alocațiile copiilor, ceea ce eu aș fi făcut oricum, cu sau fără pandemie‼️ Căci cine are VOINȚĂ și BUNĂ-CREDINȚĂ față de această țară și față de acest neam, are și putință și SOLUȚII! Doar să și vrea …

Așa că … punctul de #pensie POATE și TREBUIE să crească cu 40%‼️

P.S. Așa cum puteți vedea, i-am explicat și lui Cîțu care sunt soluțiile pentru ca această majorare să fie posibilă…Dar este prea „FANTASTIK” ca să înțeleagă, să poată și să vrea, ORICÂT și ORICINE i-ar explica ..”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

Comentarii
  • frati romani, niste ageamii si acesti pnl/isti,aidoma celor din psd.toti sunt niste mincinosi si care doresc sa manipuleze poporul roman si trebui inlaturati de la putere. nu credeam ca voi ajunge vreodata xa sa votez cu basescu.ei bine ,la precedentele alegeri am votat cu domnia sa si probabil ca si anul acesta voi vota tot pentru pmp,fiindca restul sunt niste parsivi si parveniti.idem ponta si barna si ca sa se inteleaga,si psd si pnl.totoi o apa si/un mormant.vedeti hotiile pnl si nimeni nu comenteaza toate acestea.ba dimpotriva,presedintele aproba totyul si da vina d pepsd,ca asa e in romania moderna.am regretul ca initial l/am votat pe actualul presedinte dar nu puteam sa/l accept pe ponta,care desigur ca va deveni un avorton politic,fiindca sfarsitul carierei dansului e prin apropiere.as dori o noua clasa politica fara specimene gen dragnea,ponta,orban marna,ciolos,etc.plecati mai fratilor si lasati poporul roman sa/si aleadga adevaratii conducatori.sc0late tu vadime si alunga/i pe toti farisei acestia care nu dau pace puoporului prin manipularile pe care le fac .sa va fie rusine tuturor netrebnicilo. balaban gheorghe din barlad

Adauga un comentariu