National

Eugen Teodorovici: „Explicația obsesiei pentru alegerile parlamentare”

Publicat: 08 oct. 2020
ALT=«Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor din Guvernarea PSD»
Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor din Guvernarea PSD

Fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici a afirmat că Partidul Național Liberal este disperat să organizeze alegerile parlamentare în decembrie deoarece formațiunea politică pierde în ritm alert procente. Din cauza gestionării defectuoase a pandemiei de coronavirus și a guvernării dezastruoase, cetățenii și-au pierdut încrederea în liberali.

„Explicația #obsesiei pentru alegerile parlamentare

Președintele Iohannis, adică cel care conduce de facto partidul #incompetenților – PNL, insistă cu organizarea alegerilor parlamentare în decembrie, în ciuda evidențelor epidemiologice!

Numărul de cazuri a crescut după ce au fost deschise școlile și a explodat după ce au fost organizate alegerile locale.

De ce se grăbesc Iohannis și PNL? De ce nu-i interesează decât alegerile parlamentare?

Pentru că știu din sondaje că guvernarea îi erodează, iar USR-PLUS le suflă în ceafă.

Uitați-vă la București, unde PNL a ieșit pe locul 3 și veți înțelege disperarea lui Iohannis. De asta vrea să dispară PSD, ca să urce PNL de pe 3 pe 2 #pnlEGALincompetenta #pnlEGALmanipulare”, a scris Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici îl distruge pe Florin Cîțu: „Este înțelept să continue ceea ce alții au reușit în ani de muncă!“

Eugen Teodorovici îl distruge pe actualul minsitru de Finanțe, Florin Cîțu. Eugen Teodorovici susține că după izbucnirea pandemiei de COVID-19, Florin Cîțu a ajuns la concluzia câștigării statutului de piața de capital #emergentă ori despre piaţa de capital ca o alternativă foarte bună la piața bancară pentru finanțarea companiile românești.

„La piața de CAPITAL nu te uiți ca la piața cu legume și fructe!

După o lungă perioadă de încercare de calificare la locul de muncă a guvernului de “specialiști” Orban și în special, a ministrului de finanțe, se pare că tot nu se trezesc din beția puterii care aduce faimă și … doar ”atât s-a putut” sau ”nu se poate”.

Poate vă aduceți aminte cum, imediat după ”înscăunarea” în fotoliul de ministru, în noiembrie 2019, Vasile Cîțu deja trăgea de sfori lansând triumfalist ideea listării la bursă a unor pachete de acțiuni ale unor importante #companii românești, printre care și CEC Bank, după ce reușiserăm să finalizăm cu succes CAPITALIZAREA acesteia și să creștem cota de piață a capitalului autohton în piața bancară de la 9%, la 13 %, (în condițiile în care Polonia are o cotă de 53%, iar Ungaria, 33%). Un alt pas important pe care l-am realizat atunci, a fost ambiția de a sprijini achiziționarea Băncii Românești de către EximBank. (…)

Concomitent, Eximbank urma să activeze pentru prima oară pe segmentul de retail banking din România, devenind astfel o bancă universală, cu rolul de a susține creșterea economică a țării prin suportul #financiar acordat atât persoanelor fizice, cât și mediului de afaceri. Iar acest demers nu putea fi realizat fără implicarea activă a echipelor de profesioniști din cadrul celor două bănci!“, susține Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici îl distruge pe Florin Cîțu: „Este înțelept să continue ceea ce alții au reușit în ani de muncă!“

Fostul minsitru de Finanațe este de părere că Florin Cîțu a ajuns să înțeleagă importanța piețeie de capital emergente.

„Apoi s-a lăsat #pandemia și peste piața de capital, reducându-se volumul de listări la bursă în majoritatea statelor lumii, dar și elanul lui Cîțu de a “scoate la tarabă“ capitalul românesc pe post de “trufanda”! Probabil că a început să deschidă ochii și spre celelalte state europene care se zbăteau să-și revină economic și care aveau în vedere mai ales sprijinirea capitalului național!

Și am văzut cum de curând, „ministrul” Cîțu și-a revizuit subit discursul, vorbind despre marea șansă a României prin câștigarea statutului de piața de capital #emergentă ori despre piaţa de capital ca o alternativă foarte bună la piața bancară pentru finanțarea companiile românești și chiar despre ideea de a realiza o #strategie dedicată pieței de capital, pe care Ministerul Finanţelor Publice o va discuta cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Ceea ce nu este rău, pentru că, în sfârșit, începe și el să înțeleagă și să învețe că #isteria nu salvează nici România, nici piața de capital și că nu-i revine decât rolul de a RECUNOAŞTE că este înțelept să continue ceea ce alții au reușit în ani de muncă!“, menționează Eugen Teodorovici.

Adauga un comentariu