Actualitate

Eugen Teodorovici îndeamnă parlamentarii să voteze moţiunea de cenzură

Publicat: 31 aug. 2020
Fostul ministru al Finanțelor Publice Eugen Teodorovici
Fostul ministru al Finanțelor Publice Eugen Teodorovici

Senatorul Eugen Teodorovici îndeamnă, printr-o postare publicată pe o reţea de socializare, parlamentarii să voteze moţiunea de cenzură. Acesta a explicat faptul că, orice parlamentar care are un ” dram de responsabilitate” vor vota în consecinţă.

Eugen Teodorovici îndeamnă parlamentarii să voteze moţiunea de cenzură

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, senatorul PSD considera că orice parlmentar ar trebui să voteze moţiunea de cenzură. Acesta explica faptul că Guvernul este unul incompetent şi că nu ar fi trebuit să fie investit vreodată, sau reinvestit. Teodorovici aminteşte faptul că el însuşi a votat împotriva investirii Guvernului Orban.

„Așa cum am declarat de la bun început, acest guvern incompetent NU trebuia niciodată învestit și reînvestit! Și să ne amintim că eu am votat ÎMPOTRIVA învestirii guvernului Orban încă din 4 noiembrie 2019, apoi am votat PENTRU moțiunea de cenzură din februarie 2020 și, din nou, ÎMPOTRIVA reînvestirii, în 14 martie 2020!”

Sunt 10 luni de dezastru a guvernării PNL

Eugen Teodorovici aminteşte faptul că şi până în februarie, Guvernul PNL era plin de bâlbâieli, crize şi scandaluri care au culminat cu angajarea răspunderii asupra adoptării bugetului de stat. Totuşi, Teodorovici considera că după 10 luni de guvernare dezastruoasă, Guvernul PNL trebuie să fie demis şi din aceste considerente.

” Dacă moțiunea din februarie 2020 a trecut cu 261 de voturi, când trecuseră numai 3 luni de la instalarea așa-numitului “guvernul meu”, dar existau deja suficiente motive pentru #demiterea cabinetului Orban I, după un șir lung de bâlbâieli, crize și scandaluri ce au culminat cu adoptarea bugetului și modificarea legii privind alegerea primarilor prin angajarea răspunderii, precum și cu cele 25 de ordonanţe de urgență date cu o seară înainte de votul moțiunii, fără avizele necesare și în total dispreț față de Constituție și Parlament, ACUM, cu atât mai mult, după cele 10 luni de #dezastru economic și social, am așteptări de la TOȚI colegii mei din Parlament, de la toate partidele politice care au un dram de #responsabilitate, să voteze PENTRU moțiunea de cenzură de azi!”

Klaus Iohannis a invocat un motiv slab

Fostul ministru în cabinetul Dancila considera că Klaus Iohannis a invocat un motic ”subtire” atunci când a declarat că Guvernul ar trebui să rămână pentru că situaţia tarii este una la limită. Eugen Teodorovici considera că cei care au afundat tara într-o criză economică uriaşa sunt tocmai guvernanţii din PSD:

Pentru că este atât de „subțire” argumentul invocat de președintele Iohannis, de premierul PNL și chiar de către unii așa-ziși lideri politici, cum că nu e nevoie tocmai ACUM de o #schimbare a guvernului, în moment de criză sanitară și economică și … cu doar 3 luni înainte de alegerile parlamentare, pentru că, nu-i așa, ar aduce mai multă #instabilitate în țară⁉️ Pe principiul: dacă tot s-a înecat, ce rost are să ne grăbim să-l scoatem urgent din apă, că doar mai sunt 3 luni și vine înghețul, așa că mai poate aștepta acolo până la primăvară …!

Dar cine ne-a afundat în această criză sanitară și economică, oare? Întrebare retorică, desigur! Și în ritmul acesta, peste 3 luni, cu același guvern PNL incompetent, unde vom ajunge? Cu siguranță, eu nu sunt curios să aflu și sper că nici colegii mei parlamentari‼️”, scrie Teodorovici pe Facebook.

Adauga un comentariu