Actualitate

Șeful Senatului, vehement la atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD: „Se comportă ca președintele PNL!“

Publicat: 31 aug. 2020
ALT=
Șeful Senatului, vehement la atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD: „Se comportă ca președintele PNL!“

Șeful Senatului, Robert Cazanciuc, a avut astăzi o reacție vehementă în urma atacului lansat de Klaus Iohannis la adresa PSD. Robert Cazanciuc a criticat intervenția lui Klaus Iohannis, spunând despre acesta că se comportă ca „președintele PNL, nu ca președinte al României“.

„Președintele Iohannis se comportă ca președintele PNL, nu ca președintele României”, a spus Robert Cazanciuc.

Șeful Senatului, vehement la atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD

Reacția lui Robert Cazanciuc a venit după ce președintele Klaus Iohannis i-a acuzat pe social democrați că vor „să arunce țara în haos pentru a pune mâna pe putere cu orice preț”.

„În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preț. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor își urmărește unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce“, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis acuză un „demers toxic“

În comunicatul Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis spune despre demersul social deocraților că reprezintă „un nou demers toxic“.

„Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României reprezintă un nou demers toxic, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19. De altfel, în aceste luni dramatice pentru români, în care cetățenii și autoritățile au făcut front comun pentru limitarea răspândirii coronavirusului, PSD s-a remarcat doar prin acțiuni de permanentă sabotare a acestui efort național. (…)

Moțiunea de cenzură este un instrument democratic, dar a risca să suprapui o criză politică peste o criză sanitară fără precedent reprezintă dovada cinismului și populismului duse la extrem. PSD nu a avut și nu are soluții pentru români, PSD vrea să arunce țara în haos doar pentru a mai câștiga câteva voturi potențiale în perspectiva alegerilor care se apropie”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi votată astăzi în Parlament

Luni, 31 august 2020, începând cu ora 14.00, în Parlamentul României va avea loc o sesiune extraordinară, iar singurul subiect al zilei este moţiunea de cenzură. Parlamentarii se reunesc pentru a supune la vot căderea Guvernului Orban. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de grupul parlamentar PSD şi se intitulează „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

În ziua de 20 august 2020, moţiunea care a fost depusă pe data de 17 august 2020, a fost citită în plenul comun în Parlament de Lucian Romascanu, senator PSD. Moţiunea de cenzură a fost semnată de 205 parlamentari şi semnatarii acesteia susţin că Guvernul PNL a încălcat toate regulile pe care tot ei le-au impus cetăţenilor în plină pandemie de coronavirus.

În acest context, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a spus că sunt suficiente voturi pentru ca Guvernul PNL să fie trimis ”acasă”. Acesta a explicat că adoptarea moţiunii de cenzură nu este condiţionată de voturile celor de la UDMR, ea putând fi votată şi fără ajutorul formaţiunii maghiare.

„În acest moment, sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă”, a spus Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu