Actualitate

Eugen Teodorovici: „Sechestrați în România, respinși în Europa!”

Publicat: 24 iul. 2020
ALT=«Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor din Guvernarea PSD»
Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor din Guvernarea PSD

Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor din Guvernarea PSD, a adresat un emsaj dur la adresa Guvernului Orban. Acesta consideră că din cauza membrilor Executivului sechestrează în România și Europa ne-a respins.

„Sechestrați în România, respinși în Europa!

Saltimbancii incapabili de a gestiona criza medicală au reușit nu doar să închidă economia, ci și ușile deschise de alte state europene pentru cetățenii români. Sunt deja peste 20 de țări care ne-au impus restricții de acces sau de călătorie pe teritoriul lor!

Și nu doar atât. Dacă, pe termen scurt, ajungem să nu mai putem ieși din țară, și mai grav, să rămânem închiși în județul, localitatea, cartierul sau în propria casă, oare cum va fi România afectată, pe termen lung, din cauza incompetenței celor aflați la guvernare? Mai ales că lipsa de reacție nu se manifestă doar în incapacitatea de a răspunde acestor măsuri impuse inclusiv de statele vecine, ci și în ceea ce privește respectarea legislației europene care i-ar putea proteja pe muncitorii plecați la muncă în alte țări europene!”, a scris Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici, nu iartă nimic: „Iohannis şi Orban îşi fac PR cu viitorul României!Un PR ieftin, de începători”

Eugen Teodorovici, a lansat un mesaj dur la adresa președintelui Klaus Iohannis dar și a premierului Ludovic Orban. Acesta consideră că cei doi își fac publicitate cu viitorul României. De asemenea Eugen Teodorovici consideră că este inadmisibil ca președintele să participe la o întâlnire în cadrul Comisiei Europene și să fie prezent doar prin intermediul pozelor în care apare.

„Iohannis şi Orban îşi fac PR cu viitorul României!Un PR ieftin, de începători, din care înțelegem că … cine poate puțin, poate și mai puțin! Rezultatul #Summitului de la Bruxelles este o confirmare a ceea ce știam – depresia beției unui succes fals, inexistent cu care se laudă toți infumurații și aburiții de la #guvernare, așa cum au făcut-o și cu ratingul de țară.

Am scris și ieri, chiar înainte de o decizie finală a Summitului, că #România nu a existat și nu a contat, că președintele Iohannis NU a luptat pentru nimic, ci doar a bifat o oportunitate de imagine pentru sine și pentru căruța #PNL pe care o trage cu greu în spate! Este de neconceput, domnule Iohannis, să mergi la Bruxelles doar ca să te “dai în poze” cu liderii Europei și nu să reprezinți cu adevarat interesul țării tale!

Da, președintele Iohannis a participat la negocieri DOAR cu prezența, fără agendă clară de negocieri pentru Romania!

Ce NU a spus #Iohannis este că toate statele au obținut fonduri din pachetul acesta important de relansare economică a Uniunii Europene în urma crizei provocate de #coronavirus, care se ridică la o valoare totală 1.824 de miliarde euro, din care cea mai mare parte o reprezintă alocarea din cadrul financiar multianual de 1.074 miliarde euro și un fond suplimentar de redresare în valoare de 750 miliarde euro (cunoscut ca Next Generation EU), dar din care 390 de miliarde euro se vor aloca drept granturi și 360 de miliarde euro sub formă de imprumuturi.

Da, între cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, României i s-au alocat aproximativ 80 de miliarde euro (din care vreo 17 miliarde euro sub formă de împrumuturi), adică 4,38 %‼️ raportat la cele 1.824 de miliarde euro! Deci … mult, puțin? Raportat la nevoile imense de dezvoltare ale României este FOARTE puțin, extrem de puțin, dar dacă ne gândim la capacitatea unui guvern laș și incompetent, este mult prea mult! Oricum, dacă toți vecinii noștri din #Europa Centrală și de Est se declară mândri că au reușit să obțină câte ceva pentru țările lor din aceste negocieri, în afară de bani, repet, România este printre statele care au PIERDUT prin #non-combat‼️

România, prin preș(edintele) Iohannis, s-a dus cu o geantă plină ca să se întoarcă cu ea goală!

România a PIERDUT din alocările pentru dezvoltare rurală, sănătate și cercetare, dar a «câștigat» dreptul de a se împrumuta și mai mult … aviz amatorilor și trădătorilor de țară! Căci, în lipsă de #viziune și #patriotism, avem și noi ceva cu care ne putem lăuda: avem împăunații, faliții, habarniștii și trădătorii noștri, pe care suntem obligați să îi vedem zi de zi și să le ascultăm laudele serbede! Avem un Trio IOC – Iohannis, Orban şi «fantastik-ul habarnist de la Finanţe»”, a scris Eugen Teodorovici.

Adauga un comentariu