Actualitate

Eugen Tomac anunţă că PMP merge singur la alegerile parlamentare

Publicat: 05 oct. 2020
Eugen Tomac la BZI LIVE
Președintele PMP Eugen Tomac

Liderul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a anunțat că partidul va merge singur la alegerile parlamentare. Eugen Tomac a declarat că alegerile vor fi organizate în acest an, cu toată criza de sănătate publică, deoarece „democraţia nu poate fi pusă între paranteze“.

„Vom pregăti partidul în săptămânile viitoare pentru bătălia din 6 decembrie. Convingerea noastră este că vom avea alegeri în acest an, chiar dacă traversăm o perioadă foarte grea, fiind în plină criză de sănătate publică, totuşi democraţia nu poate fi pusă între paranteze şi trebuie să ne pregătim cu seriozitate, responsabilitate, îndemnând cetăţenii să înţeleagă că prioritatea zilei este să avem grijă de noi şi de cei apropiaţi, dar în acelaşi timp viaţa merge mai departe şi trebuie să ne organizăm. Pentru alegerile parlamentare, PMP va merge pe cont propriu şi sunt absolut convins că toate obiectivele pe care le-am stabilit în Colegiul naţional vor fi atinse”, a declarat Eugen Tomac.

Eugen Tomac spune că PMP este mulţumit de rezultatele alegerilor locale

Liderul PMP a precizat că partidul său a obținut peste 6% la alegrile locale, ceea ce arată că este o formațiune politică serioasă.

„PMP şi-a consolidat poziţia de partid serios pe scena politică naţională. Scorul de peste 6 la sută este o confirmare în acest sens. Avem 6 organizaţii care au obţinut rezultate de peste 10%. Mulţumim preşedintelui Băsescu pentru că a candidat la primăria Municipiul Bucureşti. Acolo unde a existat o eroare de tactică extrem de gravă atunci când PMP nu a fost inclus în alianţa înţeleasă între cele două partide PNL şi USR, sper să înveţe din acest exerciţiu ceilalţi competitori. PMP rămâne un partid de dreapta, pentru noi este esenţial că am confirmat că am avut în această competiţie la alegerile locale peste 2.436 de localităţi în care am intrat cu candidaţi“, adaugă Eugen Tomac.

Liderul PMP a mai arătat că „în plan local, vom face alianțe de dreapta pentru a scoate din stagnare administrația publică locală și pentru a da o nouă perspectivă României. Ținta pentru parlamentare este 10+!”, a spus Eugen Tomac.

Al treilea partid ca număr de candidaţi

Liderul PMP a menționat că partidul său este al treilea partid ca număr de candidați, după PSD și PNL.

„După PSD şi PNL, am fost al treilea partid ca număr de candidaţi, lucru care se confirmă şi în rezultate. Suntem partidul care, după PSD şi PNL, are cei mai mulţi aleşi locali, lucru care ne onorează. Suntem prezenţi în 23 de consilii judeţene şi cu 5 consilieri în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Acest rezultat este un semnal cât se poate de clar”, a mai spus Eugen Tomac.

Liderii județeni cu rezultate slabe, demiși

Eguen Tomac a mai declarat că 12 lideri de organizaţii judeţene, care au obţinut rezultate slabe la alegerile locale, au fost demişi.

„Am luat decizia de a elibera din funcţia de preşedinţi de organizaţii 12 colegi. Vom face noi numiri în 12 organizaţii ale PMP în întreaga ţară. Sunt 12 judeţe unde preşedinţii nu au confirmat, au obţinut rezultate slabe şi prin urmare vom analiza cu foarte multă luciditate fiecare caz în parte şi vom lua măsurile necesare astfel încât scopul pe care ni l-am propus să poată fi confirmat prin echipele desemnate”, a precizat Eugen Tomac.

Adauga un comentariu