National

Traian Băsescu, despre alianțele cu PNL: ”PMP nu e pelerină de vreme rea”

Publicat: 04 oct. 2020
Traian Băsescu
Traian Băsescu, despre alianțele cu PNL: ”PMP nu e pelerină de vreme rea”

Traian Băsescu a precizat că dacă PNL alege să facă alianță cu PMP, să o facă până la capăt, atât în primării, cât și în consilii județene, fiindcă ”PMP nu e pelerină de vreme rea”. A vorbit și despre Mihail Neamțu, fostul președinte, și a menționat că are stofă de viceprimar, dar nu știe dacă vrea să se afle în această poziție.

„Dacă PNL face alianţă cu PMP să o facă de sus până, ori fiecare ne vedem de drumul lui.

Înţeleg de la primării până la consilii judeţene, locale, peste tot. PMP nu e pelerină de vreme rea unde le convine. Ori mergem pe principiul pe care îl propune PMP şi în alianţa locală să sprijim primarul PNL sau consiliul judeţean PNL, dar dacă ne spune aici ne interesează, aici nu ne interesează, atunci ne vedem fiecare de drumul lui, că nu suntem pelerină de ploaie.

Dacă vor fi corecţi şi nu ne vor face ce au făcut la locale, la Bucureşti, când cu 7 zile înainte de depunerea listelor ne-au anunţat că nu mai e alianţă, deci noi deja avem suspiciuni majore şi o încredere redusă în Ludovic Orban. La prima probă că rămâne acelaşi inconsecvent, ne vedem de drumul nostru”, a afirmat Traian Băsescu duminică seara la Digi 24, potrivit News.ro.

Traian Băsescu, despre alianțele cu PNL: ”PMP nu e pelerină de vreme rea”

Întrebat de cine ar fi cel mai potrivit de la PMP să fie viceprimar, Băsescu a răspuns în glumă: „Cel mai potrivit aş fi eu, dar nu plec de la Bruxelles”.

„Am glumit. Cel care l-ar putea pe Nicuşor Dan în viaţa de zi cu zi la Bucureşti, aş fi eu, dar sunt la Bruxelles. Au crescut destui. Sunt foştii consilieri care ştiu Bucureştiul. Nu văd de ce ar fi refuzat Sebi Moise”, a completat Băsescu.

Despre Mihail Neamțu, Traian Băsescu a menționat: „Stofă are. Nu ştiu dacă are şi dorinţa de a fi viceprimar”.

Ludovic Orban: ”Suntem deschişi unei colaborări”

În Biroul Executiv de luni, care va avea loc de la ora 10:00, Ludovic Orban a anunţat că PNL va valida protocolul de colaborare la nivelul administraţiilor locale cu PMP. Fiind chestionat despre varianta în care Mihail Neamțu să fie viceprimar, liderul PNL a menționat că nu este exclusă această posibilitate.

„Chiar dacă a avut candidat propriu, noi am anunţat că suntem deschişi acestei colaborări. Noi mâine (luni – n.r.) aprobăm în Biroul Executiv un proiect de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi locale. PMP este aliat cu noi la guvernare, chiar dacă a existat o candidatură separată, care ne-a dat ceva emoţii. La experienţa pe care o are Traian Băsescu, trebuia să ştie că o asemenea candidatură a redus numărul de voturi pentru candidatul dreptei. Deci suntem deschişi unei colaborări. Sigur, pe alte baze. Dacă ne uităm în ultimii patru ani, vedem că multe hotărâri iniţiate de Firea şi primarii de sector au fost adoptate cu voturile PMP. Noi mizăm pe o susţinere a proiectelor lui Nicuşor Dan”, a declarat Ludovic Orban duminică la România Tv.

Eugen Tomac a menționat că a propus premierului Ludovic Orban un acord de colaborare în administraţiile locale acolo unde pot fi formate majorităţi de dreapta. Acesta a completat că PMP va merge pe cont propriu la alegerile parlamentare.

Comentarii
Adauga un comentariu