National

Eugen Tomac, mesaj după demisia din șefia PMP: „Să rămânem uniți și să găsim cele mai bune soluții”

Publicat: 10 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Eugen Tomac mesaj după demisia din șefia PMP Să rămânem uniți și să găsim cele mai bune soluții
Eugen Tomac, europarlamentar PMP

Eugen Tomac, fostul lider al Partidului Mișcarea Populară, a declarat că va rămâne alături de formațiunea politică pe care a condus-o. Acesta a afirmat că o va susține cu toată forța și în care are în continuare încredere. Acesta le-a transmis un mesaj colegilor săi prin care îi îndeamnă să fie uniți în ciuda momentelor dificile pe care le traversează și să încerce să găsească cele mai bune soluții pentru a-și continua drumul.

„Vă mulțumesc tuturor! Acum 7 ani am pus bazele Partidului Mișcarea Populară, clipă din care am muncit zi de zi pentru a da viață și a dezvolta acest proiect. Am crezut întotdeauna că România are nevoie de o forță politică de dreapta autentică, creștin-democrată, serioasă și trainică. Am învățat multe în acești ani, am trăit experiențe politice inedite, am cunoscut oameni extraordinari alături de care am construit acest partid. Am trecut prin bătălii politice grele și am obținut rezultate bune de fiecare dată. Din păcate, la aceste alegeri nu am reușit să ne atingem obiectivul”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Eugen Tomac a vorbit și despre decizia de a demisiona din funcția de conducerea pe care o deținea în Partidul Mișcarea Populară. Acesta a menționat că își asumă rezultatul alegerilor parlamentare care au avut loc pe 6 decembrie 2020.

„Rămân însă alături de partidul nostru, în care cred în continuare și pe care îl voi susține cu toată forța. Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată, a fost o onoare imensă pentru mine să fiu președinte al PMP. Vă îndemn ca în aceste clipe dificile să rămânem uniți și să găsim cele mai bune soluții pentru a ne continua drumul început”, încheie Eugen Tomac.

Eugen Tomac și-a dat demisia de la conducerea PMP

Eugen Tomac a anunțat miercuri că și-a depus demisia de la șefia Partidul Mișcarea Populară. La conducerea formațiunii politice Marius Paşcan a preluat funcția de lider interimar.

”Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor români care în condiții de criză de sănătate s-au prezentat la vot. Vreau să le mulțumesc din suflet celor care au votat pentru PMP, știm că pentru dumneavoastră a însemnat enorm acest gest pe care l-ați făcut. Considerăm că în democrație este absolut esențial să privim cu realism spre realitate. Am avut județe în care am obținut scoruri extraordinar de bune, în altele scoruri mai puțin bune.

În mod clar am obținut un rezultat bun, în condițiile date. Ne-am fi dorit să fie mult mai mare.

Sigur că politica este un joc de echipă și trebuie să o privim cu maximă seriozitate. Din ultimele rezultate rezultă că avem un scor de 4.94 și pentru că PMP a avut membri în toate secțiile de vot din țară, iar acolo unde avem zero voturi sau avem colegi care nu se regăsesc, deși au votat cu PMP am formulat contestații, avem peste 1900 de contestații. În același timp suntem perfect conștienți de evoluția rezultatului. Nu punem sub semnul întrebării aceste alegeri, dar ne dorim ca toate aceste contestații să fie analizate cu maximă seriozitate.

Am avut o ședință lungă cu colegii din PMP și pentru că sunt conștient că ne doream cu toții un rezultat mai bun, am luat decizia de a-i anunța pe colegii mei că îmi asum acest rezultat. Prin urmare, pentru că-mi asum acest rezultat, mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP și colegul meu Marius Pașcan va prelua interimatul. În cel mai scurt timp vom organiza un Congres”, a spus Eugen Tomac.

Adauga un comentariu