Cancan

Eugenia Nicolae este noua voce de la radio. Care este povestea artistei de la „Vocea României”? 

Publicat: 09 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Eugenia Nicolae este noua voce de la radio. Care este povestea artistei de la Vocea României 
Eugenia Nicolae este tânăra artistă, cu voce de basm, care a încântat urechile unei țări întregi prin participarea la concursul de talent „Vocea României”, dar și „Românii au Talent”

Eugenia Nicolae este tânăra artistă, cu voce de basm, care a încântat urechile unei țări întregi prin participarea la concursurilor de talent „Vocea României”, dar și „Românii au Talent”. Numele ei s-a făcut repede remarcat și a fost cooptată în proiecte muzicale cu marii artiști ai țării precum Puya sau Cazanoi Brothers. 

eugenia nicolae
Deși nu a trecut în etapa următoare la „Românii au Talent”, tânăra a intrat în casele și sufletele românilor prin vocea cu un timbru deosebit prin care transmite emoție, sensibilitate și iubire

Eugenia Nicolae cântă pentru oameni și din drag pentru folclor 

„La 15 ani, mă duceam la cântări cu caietele de la școală după mine, în pauze citeam, în mașină, lecțiile pentru următoarea zi.”, declara Eugenia, tânăra artistă. 

Povestea de viață a Eugeniei se aseamănă cu basmele și tratatele de folclor. A muncit mult pentru a ajunge să fie recunoscută, apreciată și aplaudată la scenă deschisă. Și-a câștigat banii din cântec, pe la diferite evenimente, concerte sau spectacole de folclor. Vocea, spune Eugenia, este la fel la un instrument, iar pentru a putea cânta trebuie să o respecți. 

eugenia nicolae
Pasiunea pentru muzică s-a transformat în profesie. Eugenia este profesor de muzică la o școală de stat din București și îi învață cu drag pe elevi plăcerea pentru a face ce îi inspiră

Deși nu a trecut în etapa următoare la „Românii au Talent”, tânăra a intrat în casele și sufletele românilor prin vocea cu un timbru deosebit prin care transmite emoție, sensibilitate și iubire. 

„Nu am reușit să ajung în semifinale și, sinceră să fiu, nu înțeleg de ce nu am ajuns, mă așteptam cumva să fiu acolo, dar probabil au decis să meargă pe altfel de momente. Așa a fost să fie, eu am mers înainte, fac în continuare muzică”, declara Eugenia la acea vreme.

Pasiunea pentru muzică s-a transformat în profesie. Eugenia este profesor de muzică la o școală de stat din București și îi învață cu drag pe elevi plăcerea pentru a face ce îi inspiră. În 2019 a apărut prima dată în fața românilor, la concursul „Vocea României” și povestea  într-un interviu că: 

Atunci, din păcate, m-am trădat și am cântat ce era pe val în momentul respectiv, am zis că ce e în trending va funcționa. Nu îmi reproșez nimic din perspectiva momentului în sine, din perspectiva vocală, am dat tot ce am putut mai mult.”

eugenia nicolae
Eugenia Nicolae este sigură în forțele sale proprii, dar mai ales în cântecul popular românesc, sensibile și pline de emoție de unde își ia inspirația

Eugenia duce folclorul la un alt nivel, Eurovision 2022, drumul spre Torino

Alături de Frații Cazanoi, Eugenia a participat la selecția națională Eurovision 2022 cu piesa „Doina”, o baladă a dorului, în care elementele centrale sunt aduse din tratatele de folclor ale românilor, printre care cântecul la nai, soarele, colțul de rai și gura de plai. Semifinala concursului internațional de muzică are loc pe 12 februarie, iar marea finală este programată pentru data de 5 martie, la Torino. 

„Despre doină și dor nu poți vorbi în nicio altă limbă, decât în limba română. Străinii sunt sigură că vor reacționa pozitiv.”, spune aceasta.

eugenia nicolae alaturi de fratii cazanoi fratii
Alături de Frații Cazanoi, Eugenia a participat la selecția națională Eurovision 2022 cu piesa „Doina”, o baladă a dorului, în care elementele centrale sunt aduse din tratatele de folclor ale românilor, printre care cântecul la nai, soarele, colțul de rai și gura de plai

Eugenia Nicolae este sigură în forțele sale proprii, dar mai ales în cântecul popular românesc, sensibile și pline de emoție de unde își ia inspirația. 

Vocea sa răsună în casele și în sufletele tuturor românilor având colaborări muzicale cu Puya. Împreună interpretează piesa „Lie”, cu premiera pe 1 decembrie 2021. În prezent, se bucură de peste 2,3 milioane de vizualizări, aprecieri și comentarii de laudă. 

 


Maria Dragomiroiu si Sofia Vicoveanca spun adevarul despre starea lui Nicolae Botgros

Adauga un comentariu