National

Adina Roșca: Biografie a unei vieți de succes 

Publicat: 21 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adina Roșca Biografie a unei vieți de succes 
Adina Roșca, biografie a unei interprete iubite de public, viața de succes a cântecului popular românesc

Adina Roșca, biografie a unei interprete iubite de public, viața de succes a cântecului popular românesc. Vocea de privighetoare a Adinei Roșca a intrat în inima, sufletele și casele tuturor românilor. 

La frumoasa vârstă de 33 de ani, Adina Roșca se mândește cu succesul pe care îl are în industria muzicii populare. 

adina rosu
Adina Roșca spune că în album, ascultătorii vor întâlni cântece noi și de petrecere, majoritatea compuse de celebra Mariana Şandr și că toată munca depusă a fost din drag pentru Țara Făgărașului

Adina Roșca: Biografie pe drumul cântecului din Făgărașului

Adina Roşca este născută în 30 octombrie 1988, a făcut cursurile gimnaziale la Şcoala Generală Nr. 2 din Făgăraş, apoi cursurile liceale la Colegiul Naţional „Radu Negru”, iar facultatea de Tehnică Dentară a terminat-o la Târgu Mureş. De câţiva ani este realizator TV şi cântă cu mândrie, oriunde în ţară, cântecul din Ţara Făgăraşului.

Adina a refuzat să accepte un loc de muncă doar de dragul banilor la terminarea facultății, din drag pentru muzica populară, dorind o carieră muzicală.

Încă din copilărie artista a abordat cântecul popular, iar în timpul școlii generale a intrat pentru prima dată într-un studio de înregistrat. 

„Am activat la corul Şcolii Generale Nr. 2 şi atunci am făcut cunoştinţă cu un studio de înregistrări. Știu că în perioada aceea am imprimat prima mea piesă solo”, declară Adina Roșca într-un interviu. 

adina rosca alaturi de sotul ei
Adina a refuzat să accepte un loc de muncă doar de dragul banilor la terminarea facultății, din drag pentru muzica populară, dorind o carieră muzicală

De la 15 ani Adina și-a dedicat timp pentru pasiunea sa, muzica populară românească, prin ore de canto. de curând, artista a scos primul său album muzical care se intitulează „Bate vânt, mi-aduce dor” și cuprinde 18 piese orchestrate de „Doina Gorjului”. 

Adina Roșca spune că în album, ascultătorii vor întâlni cântece noi și de petrecere, majoritatea compuse de celebra Mariana Şandr și că toată munca depusă a fost din drag pentru Țara Făgărașului.

„Am legat o prietenie frumoasă, dar şi o colaborare, cu Elena Merişoreanu, căreia îi voi fi mereu recunoscătoare pentru ajutorul acordat. De curând am înregistrat o melodie în duet.”, mai spune artista.

adina rosca alaturi de sotul ei
egătura dintre cei doi a prins rădăcini prin trandafirul pe care Cătălin i-l oferea Adinei după fiecare cântare

Cea mai atipică poveste de dragoste din folclor  

Pe Adina Roșca și soțui ei, Cătălin Doinaș îi leagă o poveste de dragoste atipică. Legătura dintre cei doi a prins rădăcini prin trandafirul pe care Cătălin i-l oferea Adinei după fiecare cântare. În prezent, cei doi artiști trăiesc în București și cântă cu drag muzică populară românească din Tara Făgărașului. 

„Îl știam pe Cătălin de la spectacole, din Făgăraș, știam că este un dansator și un solist foarte bun, știam că e un băiat deștept, dar nu reprezenta vreun interes pentru mine”, spune Adina despre soțul ei, Cătălin. 

adina rosca alaturi de sotul ei și copii
Adina Roşca şi Cătălin Doinaş au devenit părinţi acum 5 ani pentru prima dată, deşi nu li se dădea nicio şansă

Celor doi artişti li s-a spus că Adina nu poate duce o sarcină la capăt, însă aceştia au avut parte de surpriza vieţii, când se aşteptau mai puţin. Cătălin o vedea atunci pe actuala lui soție fițoasă, arogantă, tipicul unei pipițe folclorice. Acesta era într-o relație de 8 ani și nu prea avea ochi pentru Adina. 

Adina Roşca şi Cătălin Doinaş au devenit părinţi acum 5 ani pentru prima dată, deşi nu li se dădea nicio şansă. Au un băiat și acum a venit pe lume şi a doua lor minune, Ana Maria.

 

Cătălin Zmărăndescu, făcut praf de fiul lui!

Adauga un comentariu