National

Euro 2020 Franţa – Elveţia. Mulţi suporteri nu vor fi pe Arena Naţională din cauza preţurilor exagerate a biletelor

Publicat: 27 iun. 2021
suporterii franței în timpul unui meci de fotbal
Unii suporteri francezi au refuzat să facă deplasarea din cauza biletelor de avion care au un preț foarte mare

Luni, 28 iunie 2021, pe Arena Naţională va avea loc ultimul meci de la Euro 2020 care se va juca în România. Partidă se va disputa între Franţa şi Elveţia, iar suporterii francezi care s-au gândit să facă aceasta deplsare sunt extrem de revoltaţi.

În jur de 1.500 de suporteri francezi vor fi prezenţi în Bucureşti pentru a-şi urmări favoriţii, Franta campioana mondială en titreva avea o galerie mult mai mică pe Arena Naţională fata de cum au avut Ucraina sau Macedonia de Nord.

Fanii francezi şi-au exprimat public nemulţumirea de creşterea biletelor de avion. Unul dintre liderii Asociației Suporterilor din Franța a vorbit despre deplasarea de la Bucureşti şi a spus de ce mulţi fani ai Franţei nu vor ajunge să urmărească meciul care va avea loc pe Arena Naţională.

„Ne așteptam că prețurile pentru biltele de avion să crească, este normal, dar nu mai există nicio limită. Prețurile au ajuns la 500 de euro pentru un bilet, în mod normal ar fi de cinci ori mai ieftin să ajungi la București. Mai mult decât atât, ar trebui să facem o escală la Varșovia, de 40 de minute, unde riscăm să pierdem avionul. O altă variantă este escală în Turcia, dar această variantă presupune un zbor de 13 ore pentru un drum pe care în mod normal îl parcurgi în cel mult trei ore. O altă problemă o reprezintă pandemia de COVID-19. Nu știm exact care sunt condițiile din România, cât de sigur este să facem această deplasare, pentru că este posibil să intrăm în carantină la revenirea în țară. Acest EURO a devenit un coșmar pentru suporteri. Dacă vom ajunge în semifinale, deplasarea în Anglia va fi de asemenea aproape imposibilă, pentru că acolo nu poți evita carantina”, a spus Fabien Bonnel, unul dintre liderii galeriei.

Nu este primul scandal în privința unor bilete

Un alt caz în care biletele au fost subiectul principal a avut loc în România atunci când legendele fotbalului românesc au fost trimise în tribune, iar politicienii au stat în zona VIP. La meciul de pe Arena Naţională Austria-Macedonia de Nord, 3 legende ale fotbalului românesc au primit bilete la tribună a ll-a şi a trebuit să le facă loc politicienilor în zona VIP. Politicienii care au stat la tribună oficială au fost Ludovic Orban, Nicuşor Dan, Dan Bârnă, Anca Dragu, dar şi şeful DNĂ, Crin Bologa, şi ministrul de Intene, Lucian Bode.

Pentru prima dată în istoria României, pe un stadion din ţară s-a ţinut un meci de la turneul final. Bineînţeles nu au lipsit greşelile organizatorilor, aceştia umilindu-i pe unii dintre cei mai mari jucători care au jucat în Generaţia de Aur. Hagi, Popescu și Dorinel Munteanu au fost trimişi de FRF să urmărească meciul la tribună a doua, cu ceilalţi spectatori, iar printre politicienii care au fost prezenţi în zona VIP se aflau şi mai mulţi angajaţi a celor din FRF.

Cei de la VIP au beneficiat de un protocol de lux

După ce Hagi, Popescu şi Munteanu au fost trimişi la tribună a doua pentru a urmări meciul dinre Austria şi Macedonia de Nord, cei de la FRF au oferit o declaraţie.

„Întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații. Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I. Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA. În privința locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deținut locuri în acest sector. UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București.

 

Adauga un comentariu