International

Europa nu mai poate impiedica apariția unui al doilea val de COVID! Restricțiile au amânat, nu împiedicat

Publicat: 03 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Europa nu mai poate impiedica apariția unui al doilea val de COVID Restricțiile au amânat nu împiedicat
Personalul Crucii Roșii ia probe de la o femeie în timpul unei campanii de screening Covid-19 din Montpellier, sudul Franței, pe 3 septembrie.

Cazurile de coronavirus din Europa s- au „întors aproape” la nivelurile observate în martie, când ratele de infecție au atins pentru prima oară, au avertizat oamenii de știință, pe măsură ce îngrijorările cresc asupra unui potențial al doilea val .

Relaxarea restricțiilor s-a tradus printr-o o creștere a infecțiilor cu COVID

Țările de pe continent au renuntat la restrictii și au redeschis restaurantele, magazinele și a birourilor într-un efort de a salva economiile lor. Dar relaxarea restricțiilor s-a tradus printr-o o creștere a infecțiilor care pune Europa într-o poziție vulnerabilă.

„Virusul nu a dormit în timpul verii, așa că acesta nu și-a luat vacanțâ și asta este ceva ce vedem acum”, a declarat miercuri Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) în timpul unei dezbateri susținute de Uniunea Europeană.

Creșterea  cazurilor raportate de infecție a fost mai lentă decât în ​​martie

Aceasta mentioneaza că, creșterea cazurilor raportate de infecție a fost mai lentă decât în ​​martie, când țări precum Italia și Spania au fost afectate în mod deosebit de puternic de Covid-19, dar de cateva saptamani se afla intr-o crestere destul de mare.

„Am văzut acum săptămâna aceasta că rata infectarilor, în țările UE și SEE [Spațiul Economic European] și în Regatul Unit este acum de 46 la 100.000”, a spus Ammon.

„Poate vă amintiți că la un moment dat am fost deja sub 15, deci există o creștere și această creștere o vedem acum de mai bine de cinci săptămâni … Ne-am întors aproape la cifrele pe care le-am văzut în martie. „

A crescut numărul persoanelor tinere care se infectează

La mijlocul lunii august, ECDC a declarat că noile grupuri de infecții par să fie legate de persoanele mai tinere care se aventureaza în baruri, restaurante și alte locuri publice.

Ammon a declarat miercuri că aceasta crestere se vede acum și în rândul demografiei imbatranite. „În august … vedem mai mult că, de asemenea, este afectată [o] populație mai în vârstă, indicând că este într-adevăr o creștere adevărată a transmisiei”, a spus ea.

Restricţiile au amânat răspândirea virusului, nu l-au blocat

Profesorul Mark Woolhouse, un epidemiolog la Universitatea din Edinburgh, a declarat pentru CNN că, deși blocările inițiale au contribuit la încetinirea epidemiei care escalada rapid și la reducerea numărului de cazuri

„Acum ne confruntăm cu problema pe care am avut-o în martie, că virusul este acolo, are potențialul de a provoca o epidemie majoră la fel cum a făcut-o în martie; în această privință, nu suntem deloc mai departe, noi pur și simplu am întârziat totul „, a spus el.

Woolhouse a spus că este important să fim precauți atunci când comparăm numărul cazurilor, deoarece majoritatea țărilor au acum o capacitate de testare mult mai mare decât în ​​martie, dar a menționat că proporția testelor care revin pozitive începe să crească. „Din toți indicatorii … acesta este cel care îmi atrage atenția”, a spus el.

„Revine la acest număr crucial R [numărul de reproducere, care indică răspândirea virusului], indiferent dacă este peste unul sau sub unul, dar în etapele timpurii ale primului val era aproape de trei. Și pur și simplu nu îl pot vedea fiindu-i permis să ajungă oriunde aproape de asta „, a adăugat Woolhouse.

Adauga un comentariu